Egy igazán gusztustalan, bosszantó téma: a szélvédőre tapadt bogártetemek eltávolítása

2019. december 10.
Mi lehet rosszabb az ember feje körül keringő gigantikus cserebogárnál? Vagy az éjszaka az ágy körül fenyegetően zümmögő szúnyoghadtestnél? Ha autója van, akkor egyértelmű a válasz: cserebogár és szúnyog döglött változata, a szélvédőre tapadva, szinte levakarhatatlanul odaszáradva.

Ilyenkor a mosószeres víz általában kevés, a szó szerinti levakarás pedig lássuk be, elég gyomorforgató gondolat. Valójában persze örülnünk kellene ezeknek a rovaroknak, minél többen vannak, annál jobb: amelyikkel nem ütjük el egymást az autópályán, abból kiváló madáreleség lesz.

Idősebb emberek szerint pár évtizeddel ezelőtt nem volt még probléma a rovarmaradványok eltávolítása, a környezetszennyezés és az intenzív rovarirtás miatt több száz kilométer autózás után is szinte teljesen tiszta maradt a szélvédő. Az, hogy most ennyi rovar van, nem csak az enyhe teleket, hanem a környezetünk állapotának javulását is jelzi.

Nekünk kell tehát alkalmazkodni a rovarinvázióhoz, kiirtani nem lehet és nem is szabad őket. És ha már tisztogatunk, jó lenne úgy csinálni, hogy környezetbarát is legyen a művelet.

Mi a megoldás a szélvédőre tapadt bogarak ellen?

Léteznek olyan rovaroldó vegyszerek, melyek szabályosan feloldják a rovartetemeket a szélvédőről, vagy a kocsi orráról, olyan helyekről is, ahonnan egyébként csak hosszas dörzsöléssel, vagy sehogyan sem lehetne eltávolítani azokat.

Ezekkel a rovaroldó szerekkel két gond van: jellemzően agresszív, környezet- és egészségkárosító vegyszerek, melyeket nem szívesen használ az ember, ha nem muszáj. Egyes típusok a fémből készült és lakkozott felületeknek is árthatnak.

A másik, hogy ezek erősen specializált szerek: a rovaroldó rovarcafatokat tisztít, de másra nem igazán használható. nem szedi le az olajfoltokat, a fékport, a vízkövet. Azaz ahhoz, hogy tiszta legyen az autó, még rengeteg vízre és további vegyszerekre lesz szükség.

A Lotus féle nanotechnológiás megoldás

Szeretjük a minden részletre kiterjedő, alapos tisztítást, de nem szeretjük az órákig tartó piszmogást. Szeretjük az egyszerűsített megoldásokat, de nem engedünk a hatékonyságból. Amit lehet, tisztítsunk meg mechanikus módon, vegyszerek nélkül, amit nem lehet, azon környezetbarát szereket használjunk, vízpazarlás nélkül.

Ezért most sem csak egy rovaroldót ajánlunk, hanem egy komplett csomagot, amivel minden részletre kiterjedően (detailing) megtisztíthatja az autó külsejét. Ha eladni készül a járművet, ez akár százezreket is jelenthet önnek, de a hétköznapi használat során is ráfér időnként a kocsira egy alapos megtisztulás.

Utána elegendő valamelyik autótisztító kefénkkel karbantartani az eredményül kapott csillogó tisztaságot.

Eszközök a csomagban, rovarok eltávolításához és minden máshoz

A csomag részét képezi egy hatékony bogáreltávolító szivacs, amivel mechanikai módszerrel is könnyedén eltávolíthatja a legapróbb muslica és a legnagyobb cserebogár maradványait is a szélvédőről.

Hogy a kerekek megtisztuljanak, a csomag része egy felni kefe.

A mikroszálas kendő is része a csomagnak, de ezzel vigyázzon, annyira egyszerű és hatékony, hogy könnyen takarításfüggőséget okozhat!

Tisztítószerek a csomagban

  • 2 db 0,5 L-es Lotus Universal Cleaner tisztítószer: nem csak rovaroldó, BÁRMILYEN területen biztonságosan és hatékonyan használható általános tisztítószer
  • 2 db 0,5 L-es Lotus Nano ápolószer: az újszerű csillogás szép, és ezzel a szerrel nagyon könnyen elérhető
  • 1 db 0,5 L-es Lotus Tyre Shine gumitisztító szer: nem is gondolná, mennyit számít a kerekek tisztasága – ha megtisztítja a gumiabroncsokat és a felnit, olyan lesz a kocsi, mintha épp most gördült volna ki a szalonból
  • 1 db 0,5 L-es Lotus Glass Sparkle Professional üvegtisztító szer: hogy ne csak rovarmentes, hanem csíkmentes is legyen az üveg.

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 20.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!