Eláruljuk, hogyan varázsolhatsz otthonodban makulátlan tárcsákat és kerekeket

2020. április 2.
Ahogy azt az előző bejegyzésben írtuk, eljött az idő, hogy hasznosan töltsük a mindennapokat, akkor is, ha csak nagyon indokolt esetben hagyjuk el az otthonunkat. Most igazán rááldozhatjuk az időnket olyan feladatok, hobbik, ötletek elvégzésére és kivitelezésére, amiket eddig halogattunk. Így nemcsak haladunk végre az elmaradásokkal, de újra magunkhoz ragadhatjuk az irányítást. Kevés dolog van, ami hatásosabb és motiválóbb terápia, mint a saját kézzel végzett munkálatok, aminek aztán a végeredményében büszkén gyönyörködhetünk. A prémium autóápolás is ilyen, amihez a Lotus Cleaning minden szükséges eszközt a kezedbe ad, neked csak élni kell az exkluzív lehetőséggel!
Eláruljuk, hogyan varázsolhatsz otthonodban makulátlan tárcsákat és kerekeket

A felnik tisztítása és ápolása

A felniápolás nem a legkönnyebb része az autókozmetikának, időigényes, de ha a megfelelő szerekkel és technikával végzed, akkor magad is ámulni fogsz a végeredményen. Sokféle felni van: lemezfelni, lemezfelni dísztárcsával, könnyűfém felni, króm felni, polírozott, gyárilag festett...stb. Ápolásuk bizonyos pontokban eltérhet, de vannak egyetemes szabályok is. Az alapos mélytisztítást évente kétszer elég megcsinálni, míg az általános tisztítást javasoljuk minden mosásnál elvégezni. Meg fogod tapasztalni, mennyivel tökéletesebb végeredményt érsz el így, mintha egy autómosóba vagy szalonba gurultál volna be a járműveddel.

A felnik az autónk elég szembetűnő részei, mondhatnánk, lehet velük villogni, szó szerint is. De persze ez elég nehéz, ha szennyezettek, korrodálódottak, csúnyák. Márpedig a kerekek és felnik állandó magas igénybevételnek és szennyezésnek vannak kitéve.

Rátapad a fékpor, a forró vaspor, a mindennapos kosz, iletve az útra szórt só-, homok-, kátrány- és aszfalt maradványok is beszennyezhetik. Emellett ki van téve jelentős  hőingadozásnak és a különféle csapadékoknak.

 

Alapos mély tisztítás (évente kétszer ajánlott)

A felnit tisztíthatod felszerelve és akár leszerelve is (ez sokkal könnyebb a hozzáférés szempontjából), mindkét esetben javasoljuk, hogy egyszerre egy felnivel foglalkozz.

Ha lemezfelnid vagy gyári könnyűfém felnid van, akkor használhatsz enyhén lúgos vagy savas termékeket is, de a többihez kizárólag semleges kémhatású ápolószert vess be! Ha lúgos vagy savas terméket használsz, kizárólag kerekenként haladj, aprólékosan. Minden tisztítószerre és felületre igaz, hogy érdemes egy kis, nem látható helyen megelőző próbát végezni!

Amikre szükséged lesz, az egy professzionális szett, hiszen a legjobb szakemberek is csak ezekkel képesek makulátlan eredményt elérni. 

●          gumikesztyű

●          felnitisztító kefe, fékpor eltávolító kefe, ecset (szűkös helyekhez, kerékcsavarokhoz)

●          mikroszálas kendő (szárazra törléshez)

●          Felnitisztító szer

●          Röprozsda oldó

●          Kátrányoldó

●          Zsírtalanító

●          Autókozmetikai agyag gyurma

●          Bevonatok

 

-

Termékeink használatra készek, további hígítást nem igényelnek!
A Lépések a következők:

 

●          Fújd rá a felnire eloszlatva a tisztítószerek valamelyikét(felnitől függően), hogy mindenhová kerüljön 

●          Várd ki a hatóidőt, majd a hatóidő felénél a kefével vagy ecsettel tisztítsd meg a felnit, így fokozva a tisztítószer hatását.

●          Ezután nagy nyomású vízzel alaposan öblítsd le.

●          Ha szükséges, újra ismételd a korábbi lépéseket.

●          A makacs kátrány és aszfaltmaradványok leoldása:

  •    Fújj egy mikroszálas kendőre kátrányoldót és egy nagyon keveset a kátrányos felületre.
  •    Várj 15-20 másodpercet és azzal mikroszálas kendővel töröld le
  •    Egy általános autósamponnal, mosd át ismét a teljes felnit.

●          Majd még egyszer öblítsd le

●          Töröld szárazra

●          Alaposan zsírtalanítsuk le a felnit

●          Autókozmetikai gyurmával távolítsuk el a még felniben megtapadt szennyeződéseket

●          Újra alaposan zsírtalanítsuk le a felnit mielőtt felvinnénk a bevonatot

●          Záróléspéként vigyük fel a wax-, nano bevonatot, hőálló sealant-et, vagy kerámia bevonatot, és máris gyönyörködhetünk a ragyogó felnikben.

-

Fontos, hogy minden esetben olyan bevonatot válasszunk ami bírja, hogy a felnik nagy hőhatásnak vannak kitéve. Az anyagok felvitelében és a felesleg letörlésében is segítségünkre van a mikroszálas kendő, vagy speciális puha mikroszálas törlőkendő.

A nagyon érzékeny felniknél ugyanezt a folyamatsort végezzük el, de azoknál minden esetben pH semleges szert és ecsetet használjunk.  A Lotus pH semleges felnitisztítója egyben röprozsda oldó is amely alkalmas a teljes külső karosszéria elemekből való vaspor eltávolítására is.

 

 

Általános tisztítás (minden mosásnál)

●          Permetezd be valamelyik tisztítószerrel

●          Ha szükséges ecsettel, felni tisztító kefével vagy fékpor eltávolító kefével segítsd a tisztítás folyamatát

●          Nagynyomású mosóberendezéssel alaposan öblítsd le

●          Töröld szárazra

●          Ha igazán óvni szeretnéd a felnidet akkor egy gyors ápoló szerrel töröld át

   

-

 

Amit tilos:

●          Ne tisztíts felhevült, meleg, forró felnit, vagy nevégezz tisztítást tűző napon!

●          Fémdörzsit, acélgyapotot, és ehhez hasonlókat ne használj, mert szétkarcolják a felnid!

●          Véletlenül se használj pl.nitro-hígítót, ami úgyis mindent leszed… Mert az tényleg mindent megrongál majd.

 

Néhány szó a gumikról

Amikre szükséged lesz:

●          Sároldó

●          Nagyobb ecset

●          Gumiápoló

●          Gummi ápoló szivacs

●          Mikroszálas törlőkendő

-
 

A gumi felületek több szempontból is érzékenyek; felületükbe a sár, porszemcsék nagyon mélyen beletapadnak, és ezeket semmilyen magas nyomással nem tudjuk 100%-ban kioldani. Éppen ezért bármilyen gumiápolót is használunk , a használat után bár szép felületet hagynak maguk után, a beletapadt por, sárszemcsék miatt rövid idő alatt visszafakul majd az abroncs.

Emiatt javasoljuk a kifejezetten erre a problémára kifejlesztett sároldó termékünket használni. Ez behatol a gumi, műanyag mélyebb pórusaiba és onnan oldja ki a szennyeződéseket, amiket ezután már könnyűszerrel ki tudunk csapatni a magas nyomású vízzel.

Ideális és logikus, ha a felnitisztítás és gumiápolás munkálatait egy ponton keresztezzük. Amikor a felnitisztító hatóidejének felénél tartunk akkor befújjuk a gumit, majd az ecsettel letisztítjuk a felnit és egyszerre mindkettőt leöblítjük a magas vízsugárral. Ezt követően töröljünk szárazra mindent alaposan, a felnit, tárcsát, gumit.

Milyen gumiápolót használj?

Tartósabb: 800-1500 km megtételt is bírnak, UV védelemmel látják el a gumit, hidrofób hatást biztosítanak, sokkal nehezebben tapad meg a szennyeződés általuk. kibírnak 3-4 mosást is akár, és védik a gumit a kirepedezéstől.

Kevésbé tartós: 1-2 mosást bírnak és csak pár 100 km-t, Ápoló tulajdonságaikban azonban egyeznek az előző típussal.

Érdemes a gumiápoláshoz applikátor szivacsot használni, hiszen így biztosíthatjuk az egyenletes felvitelt, nem áztatjuk el feleslegesen a gumit. Egy applikátor szivacs évekig jó marad, gazdaságos, mivel egyenletesen és megfelelő mennyiségben viszi fel a gumiápolót az abroncsra.

A kerék-, gumi- és felniápolás tényleg nem a legegyszerűbb része az autókozmetikának, de a sok, aprólékos munkával töltött idő valóban meghozza gyümölcsét, és sosem kell szégyenkezned az autód miatt. A fenti tanácsokat megfogadva, és a prémium, nanotechnológiás szereket alkalmazva örömödet fogod lelni ebben a tevékenységben is, az autód pedig meghálálja a törődést! Rendeld meg webshopunkban a termékeket, mi kiszállítjuk, így ki sem kell lépned otthonod biztonságából.

Alul tekintsd meg videóinkat a termékek használatáról!

Töltsd hasznosan az időd, töltsd szeretteiddel és a szeretett verdáddal!

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 20.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!