GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

2021. május 21.
Nagyon sokan kerestek meg minket azzal, hogy tanácsot kérjetek a termékeink helyes használatáról, hogy milyen felületeken lehet használni és mit, mivel lehet kombinálni. Következő cikkünkben egy csokorba gyűjtöttük az általatok leggyakrabban feltett kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszokat.
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mi a különbség az Ultra Nano Gyors Wax és a Kerámia Gyors Spray között?

Mindkét termékről elmondható, hogy a velük kezelt felületek megújulnak, tiszták lesznek, taszítják a vizet, valamint tükörfényes csillogást kölcsönöznek. A különbség a két ápolószer között az, hogy az Ultra Nano Gyors Wax megtapad a kezelt a felületen, míg a Kerámia Gyors Spray ráköt a lakkrétegre. Így elmondható, hogy a Kerámia Gyors Spray egy tartósabb bevonatot tud képezni, tovább fenn tud maradni.

-

Lehet együtt használni az Ultra Nano Gyors Wax -ot és a Kerámia Gyors Spray -t?

Igen, nyugodtan lehet kombinálni a két szert, a felhasználás sorrendje tetszőleges lehet.

-

Üvegfelületekre lehet használni az Ultra Nano Gyors Wax -ot vagy a Kerámia Gyors Spray -t?

Mivel a két termék használata során az utolsó lépés a felület szárazra és foltmentesre törlése, ezért lehet használni üvegfelületre, de célszerűbb valamilyen speciálisan az üvegfelületekre kifejlesztett szert alkalmazni. Ilyen szer például a Glass Shield Set, ami egy kerámia bevonat és erős vízlepergető hatást, valamint hosszantartó védelmet biztosít a kezelt üveg felületek számára.

-

Enyhén poros autón lehet az Ultra Nano Gyors Wax-ot közvetlenül használni öblítés nélkül?

A legjobb hatás érdekében egy magasnyomású mosó segítségével célszerű először leöblíteni az autót. Ha csak enyhén poros akkor használhatod öblítés nélkül közvetlenül is az Ultra Nano Gyors Wax-ot. Ez az úgy nevezett víz nélküli autómosás. Fontos, hogy ezt a módszert az átlagos, hétköznapi szennyezettségű autók számára ajánlott, ha az autót vastag, rászáradt sár borítja azon kifejezetten tilos ezt a technikát alkalmazni. Ha a vízmentes autómosást megfelelően csinálod, akkor az biztosan nem karcolja meg az autód fényezését.

-

Az IronXtreme röprozsda oldó-t használhatom a teljes karosszériára?

Igen, mivel a szálló fémpor által okozott szennyeződések a teljes karosszérián megtapadnak. Ám elegendő évente egyszer vagy kétszer használni a röprozsda oldót a teljes karosszérián és ha lehet akkor kerüld az ablakfelületeket, a keréktárcsákon használhatod havi rendszerességgel.

-

Mi a különbség a Wheel Cleaner felni tisztító és az IronXtreme röprozsda oldó között?

Az alapvető különbség, hogy a Wheel Cleaner felni tisztító egy enyhén lúgos kémhatású (pH9) ápolószer, míg az IronXtreme röprozsda oldó egy semleges (pH7) formula. A Wheel Cleaner felni tisztítót a gyári felnik mindennapi tisztítására ajánlott. Az IronXtreme röprozsda oldót a nem gyári, újra fényezett, polírozott, esetleg házilag festett felnikre használd.

-

Mit jelent a gsm jelölés a mikroszálas termékeknél?

A gsm jelölés a mikroszálas termék egy négyzetméterre arányított tömege. Tulajdonképpen ez a szálsűrűséget jelenti. Minél magasabb ez az érték, annál jobb a mikroszálas termék nedszívó képessége.

-

Ha egy mikroszálas törölköző egy oldalasként van jelölve akkor a másik oldalt mire lehet használni?

Az egyoldalas törölközők kialakításukból kifolyólag az egyik oldalukkal a jármű karosszériájának a szárazra törlésére szolgál, míg a másik oldallal pedig az üvegfelületek törlésében lesz a segítségre.

-

A belső felületekre használt ápoló szereket hogyan kell helyesen használni?

Az autó belsőterében használt ápoló szereket úgy kell használni, hogy egy összehajtott mikroszálas kendőre permezetel belőle és annak a segítségével viszed fel az ápolandó felületre, majd hagyd a levegőn megszáradni.

-

Mi a különbség a különböző samponok között?

Az minden samponunkról elmondható, hogy felületbarát azaz ph7 semleges. A színeket és az illatokat leszámítva a különbségek a következőek: Az Eco Active Foam egy aktív előmosó hab és sampon egyben, amelynek a fő tulajdonsága a masszív és tömött hab. Ennek a tulajdonságának köszönhetően oldja le a koszt a karosszériáról. A The Shampoo – A Sampon egy általános sampon, amely hatékonyságával és az árával győzi meg a használóját. A Ceramic Shampoo - Sampon és védőréteget a wax vagy kerámiabevonattal ellátott járművek tisztításához ajánljuk, a bevonatok élettartalmát jelentősen megnöveli. A Deep Cleaning Shampoo egy mélytísztító sampon, amely könnyedén és hatékonyan bánik el a makacs szennyeződésekkel, és biztonságosan tisztítja meg a karosszériát a fényezés károsítása nélkül.

Milyen felületeken lehet használni az Inno Scent okosparfümöt?

Bármely felületen biztonsággal lehet használni, hiszen semmilyen foltot nem hagy maga után. Használhatod az autódban a szőnyegeken, szövetkárpiton, könyöklőn. Otthonodban is használhatod szinte az összes textil felületen.

-

Mi a különbség az autóillatosító és az okosparfüm között?

Az okosparfümök különlegessége, hogy nem veszítenek az illatukból a kifújás után és csak akkor kezdik el kifejteni hatásukat, ha valamilyen fizikai hatás éri a permetezett felületet. Továbbá a nanorészecskékre nincsennek negatív hatással a környezeti hatások, szemben a hagyományos illatosítókkal.

-

Hol vásárolhatóak meg a termékeink?

A Lotus Cleaning és Motoline termékek megvásárolhatóak online az internetes webáruházunkban, személyesen az üzletünkben (1048. Budapest, Tenkefürdő utca 5.), a kijelölt MOL, Shell, Lukoil töltőállomásokon, Praktiker barkácsáruházakban, valamint számos viszonteladó partnerünk üzletében.

Lehet előzetes rendelés nélkül is személyesen vásárolni Önöknél?

Természetesen lehet előzetes rendelés nélkül is személyesen vásárolni a budapesti üzletünkben hétköznapokonként reggel 9:00 óra és délután 18:00 óra között.

-

A kárpit tisztító használata előtt kell-e valamivel előkészíteni a kárpitot vagy rögtön lehet használni a terméket? -Zsuppányi Péter

Kedves Péter, az Upholstery Cleaner - Kárpit tisztító szer használata elött célszerű alaposan kiporszívózni a kezelendő felületet.

Ha a szélvédőre való vizlepergető bevonatot (Glas Shield) használjuk a szélvédő belső oldalán is, az meggátolja a párosodást? -Gara Gabriella

Kedves Gabriella, a Glass Shield egy üveg védő bevonat, és mint minden bevonatot az autó külső felületén szabad csak használni.

A Tyre Shine használható az ajtóknál lévő vízzáró gumi/műanyag felületen is? -Csizmadia Dávid

Kedves Dávid, a Tyre Shine terméket nyugodtan lehet használni a külső és belső gumi-, műanyag- felületeken egyaránt.

Hogyan és mivel tudom a mikroszálas kendőket tisztítani? Mosógép, vagy kézi mosás, mosószerrel, vagy anélkül, langyos-, vagy meleg vízzel? -Soós Tibor

Kedves Tibor, a mikroszálas kendők a mosása és szárítása semmilyen különleges műveletet nem igényel.  Kézzel történő mosásnál, csak engedj hideg, vagy langyos vizet egy tálba, majd adj a vízhez pár csepp pH semleges folyékony szappant. Néhány percre hagyd ázni a kendőt a szappanos vízben. Majd hideg vízzel öblítsd ki a kendőt. Majd rázd ki és hagyd megszáradni.

Géppel történő mosásnál mindig fehérítőmentes folyékony mosószert használj öblítő nélkül, és maximum 40-60 fok között szabad csak mosni. Célszerű a mikroszálas kendőket egyszerre a többi textiliától külön mosni, mivel a kendő anyagában megtalálható hurkok kidörzsölhetik a többi anyagot.

Az Eco active foam-ot egyből le kell öblíteni, vagy szabad hagyni kicsit tovább hatni? -Perjési Andrea

Kedves Andrea, ha teheted széltől és tűző naptól védett helyen moss autót. Ilyenkor várhatsz 1-2 percet amíg a szer kifejti a hatását, majd öblítsd le. Amennyiben nem tudsz árnyékos és szélvédett helyen autót mosni, akkor rögtön mosd le az aktívhabot. Soha ne hagyd rászáradni.

Kérjük, hogy az alábbi nyertesek vegyék fel velünk a kapcsolatot:

Zsuppányi Péter

Gara Gabriella

Csizmadia Dávid

Soós Tibor

Perjési Andrea

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!