HOGYAN KELL TISZTÍTANI ÉS KARBANTARTANI A BŐRCUCCAID?

2020. december 9.
Melyik az a ruházati cikk, amelyet szinte minden férfi ( és hölgy ) szeret? Nem más, mint egy jó bőrkabát. A bőrkabát egy igen drága ruhadarab, ami rendszeres törődést követel viselőjétől. A borhoz hasonlóan a bőrkabát is az eltelt korral folyamatosan „érik”. Ám annak érdekében, hogy a lehető legjobban nézzen ki, legyen az új vagy régi bőrkabát, fontos, hogy egy kis időt szánj azok tisztítására és karbantartására, és megtanuld a különböző bőrtípusoknak megfelelő bőrápolási és bőrtisztítási módszereket. A bőr kényes anyag, nehéz vele bánni. Cikkünk segítséget nyújt abban, hogy hogyan tisztítsd és tartsd karban a bőrkabátod, mert nincs jobb dolog, mint a tiszta bőr érzése.
HOGYAN KELL TISZTÍTANI ÉS KARBANTARTANI A BŐRCUCCAID?

Cikkünk segítséget nyújt abban, hogy hogyan tisztítsd és tartsd karban a bőrkabátod, mert nincs jobb dolog, mint a tiszta, puha bőr érzése.

Amire szüksége lesz

 1. Bőrtisztító: A minőségi bőrtisztító segít eltávolítani a szennyeződéseket, foltokat szinte minden bőrfelületről, mindezt kíméletesen. A bőrkabáton kívül használhatod ezt a terméket bőrkárpitok, műbőr termékek, vagy akár cipők tisztításához is.
 2. Bőrápoló: A bőrápoló krémbalzsam segít megőrizni az anyag puhaságát, ellenállóbbá teszi például az UV sugárzással, változó hőmérsékleti körülményekkel, és a kiszáradással szemben is védi.
 3. Applikátor szivacs: A bőr ápolót mindig egy puha és jó nedvszívó applikátorral célszerű felhordani, mivel így tudod a terméket egyenletesen és megfelelő mennyiségűen felvinni.
 4. Száraz mikroszálas törlőkendő: Végezetül szükséged lesz egy puha és száraz kendőre, amellyel visszatörölheted a nem beszívódott krémet.

-

 A bőrkabát tisztításának és ápolásának három lépése

Első lépés: Tisztítsd meg a kabát belsejét

Sokan úgy gondolják, hogy bőrkabátnak csak a külső felületét kell rendszeresen tisztítani és ápolni, pedig ez az egyik legnagyobb tévhit. Az tény, hogy a kabát belső része nincs úgy kitéve a külső elemeknek, viszont az izzadságoddal és egyéb anyagokkal folyamatosan érintkezik. Ezért a bőrdzsekid tisztításának első lépése a kabát belsejének a gondozása.

 1.  Ha lehet távolítsd el a kabát bélését: A kabát belső részének eltávolításával jelentősen megkönnyítheted a munkádat. 
 1. Szellőztesd ki: Függetlenül attól, hogy bőrkabátod bélése kivehető-e vagy sem, a következő lépés az alapos szellőztetés. Ha kivehető, akkor egyszerűen csak tedd ki néhány órára a bélést egy jól szellőző helyre. Ha nem kivehető, akkor amennyire csak tudod fordítsd ki és úgy tedd ki szellőzni.
 2. Tisztítsd meg: Permetezd be a kabát belső részét és ha kivehető a bélés, akkor azt is egy felületkímélő tisztító spray-vel, majd egy mikroszálas kendő segítségével töröld vissza a felesleget, ha szükséges. Ha úgy érzed, hogy még mindig rossz illatú a kabátod belső része, akkor speciális szagsemlegesítő spray segítségével űzd el a kellemetlen szagokat.

Második lépés: Tisztítsd meg a külsejét

A bőrkabátok külseje nagyon ellenálló és tartós, amely a bőr különleges feldolgozásának köszönhető. Képes ellenállni a külső elemeknek és a közvetlen hő, és UV hatásának. Annak érdekében, hogy a bőrkabátod hosszú évekig továbbra is ellenálló maradhasson fontos, hogy rendszeresen megtisztítsd és ápold a felületét.

 1. Használj minőségi bőrtisztítót: Sokféle típusú és márkájú bőrtisztító kapható. Általános szabály, hogy olyan szert válassz, ami szilikonmentes. Ha kiválasztottad a megfelelő terméket, akkor kis mennyiséget fujj egy tisztító szivacsra vagy mikroszálas kendőre majd óvatosan, tisztítsd meg a felületet.
 1. Hagyd a kabátot megszáradni: Miután a bőrkabátod belső és külső részét is alaposan megtisztítottad, itt az ideje, hogy az anyagok kiszáradjanak. Hagyd a bőrkabátodat legalább 24 órán át száradni.

-

Harmadik lépés: Bőrkabát ápolása

Miután meggyőződtél arról, hogy a bőrkabátod teljesen megszáradt, rátérhetsz annak az ápolásra. Mivel a bőr természetese anyag, ezért az idő előrehaladtával kiszárad, veszít a rugalmasságából. Annak érdekében, hogy ezt elkerüld, használj bőrápoló krémbalzsamot.

 1. Használj minőségi bőrápolót: Csak akkor fogj neki a kabátod bőrápolókrémmel való ápolásnak, ha előtte tökéletesen megtisztítottad és megvártad, hogy teljesen megszáradjon. Önts kis mennyiséget egy applikátor szivacsra, majd alaposan, egyenletes körkörös mozdulatokkal dolgozd bele a bőrbe.
 2. Hagyd a kabátot megszáradni: Várd meg amíg teljesen beszívódik a bőrápoló krém, ez körülbelül 30-45 percet vesz igénybe majd, a felesleget egy mikroszálas kendő segítségével töröld le.
 3. Töröld fényesre: Egy tiszta és száraz mikroszálas kendő segítségével határozott és körkörös mozdulatokkal törölgesd át a kabátot.

-

Hidd el, hogy kifizetődő, ha rendszeresen gondoskodsz a bőrkabátodról, mivel így jelentősen meghosszabbíthatod az élettartalmát és sokáig megőrizheted annak élénk színét. A fenti lépések rendszeres elvégzésével meghosszabbíthatod a bőrtermékeid életciklusát, legyen szó bőrkabátról, bőr ülőgarnitúráról vagy akár bőrcipőről.

-

Blogban felsorolt termékek:

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!