AUTÓSZŐNYEG TISZTÍTÁS 7 LÉPÉSBEN

2022. január 18.
A közútkezelő által használt útszóró só köztudottan maró hatású. A hó és a jég olvadásakor a só belekeveredik a latyakba, így egy olyan elegy keletkezik, amely könnyedén bejut az autó legrejtettebb szegletébe is. Amikor a külső hőmérséklet fagypont alá esik, ez a keverék megfagy, rátapad a felületre és elkezdi korrodálni a felületet. Ez a kellemetlen elegy nem csak a fém felületekben tud kárt okozni, hanem a még a szövetnek is. Összeállítottunk egy gyors útmutatót arról, hogyan tudod a legjobban ápolni az autó velúr szövet szőnyegét a téli időszakban.

A hólés, sáros cipők könnyen beszennyezhetik az autó velúr szőnyegét. Az útszóró só könnyedén bejut a szövet szálaiba és a kiszáradás után csúnya fehér foltot hagy maga után. A velúr autószőnyegeket télen nagyon nehéz tisztítani, mivel szőnyegek sűrűszövésű szálai valóságos vasmarokkal szorítják magukhoz a szennyeződések és a sót.

1. lépés – Hagyd megszáradni:

Mivel a nedves, sáros szőnyegek tisztítása nagyon nehéz, így egyszerűbb, ha hagyod megszáradni és azután állsz neki a szennyeződések és a só eltávolításának. Tehát első lépésként vedd ki a szőnyegeket az autóból, és tedd olyan helyre, ahol gond nélkül kiszáradhatnak.

 

-

2. lépés – Szabaduljon meg a laza szennyeződésektől:

Amikor teljesen megszáradtak a szőnyegek akkor kezdhetsz nekiállni a laza sár és szennyeződésdarabkák eltávolításának porszívóval vagy akár egy kefe segítségével.

 

-

3. lépés – Távolítsd el a foltokat:

A mélytisztításhoz használj valamilyen kárpittisztítót. Nem kell mást tenned, csak a szerből ráfújni a tisztítandó felületre egy kefe vagy mikroszálas kendő segítségével bedolgozni az anyagot a szövetbe és várni körülbelül 30–60 másodpercet míg a szer kifejti a hatását.

 

-
 

4. lépés – Töröld át:

Miután bedolgoztad a tisztítószert a szövetbe egy nedves mikroszálas kendő vagy szivacs segítségével távolítsd el a habot és vele együtt a szennyeződést.

 

-

5. lépés – Porszívózás:

Porszívózd át újra a szőnyegeket, hogy garantáltan minden szennyeződést eltávolíts.

-

6. lépés – Lásd el védőbevonattal:

Miután teljesen tiszták és szárazak lettek, lásd el a szőnyegeket egy szövetvédő bevonattal, hogy megnehezítsd a jövőbeni foltok kialakulását és hogy meghosszabbítsd a szövet élettartamát.

-

7. lépés – Illatosíts:

Utolsó lépésként a tiszta és ápolt szőnyegeket permetezd be valamilyen szövet illatosítóval, így nem csak a külleme, de az illata is felfrissítésre kerül.

Végezetül egy jó tanács. Mivel a szövetszőnyegek a téli használat során nagyon könnyen átnedvesednek, ezért célszerű beszerezni egy méretpontos gumiszőnyeget. A gumiszőnyeg vastag pereme nem engedi, hogy a hólé vagy sár ráfolyjon a kárpitra, anyagának köszönhetően pedig nem nedvesedik át.

-

Blogban felsorolt termékek:

Oszd meg velünk TE is tanácsaidat, észrevételeidet a blog alján található felületen.

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!