HOGYAN ÚSZHATOD MEG SZÁRAZON?

2020. október 28.
Mit csináljon az az igényes autótulajdonos, aki inkább önmaga szereti tisztítani járművét de nincsen nagynyomású mosója, a körülmények miatt nem tud a „két vödrös” technikával samponos, szivacsos mosást csinálni se slaggal öblíteni, de szeretné, hogy az autója szép tiszta és ragyogóan csillogó legyen? A gépi kefés autómosó természetesen szóba sem kerülhet, és önkiszolgáló autómosóba sem szeretne menni?! Számukra a megoldás a víz nélküli autómosás vagy másnéven száraz mosás (angolul : Waterless car wash) !
HOGYAN ÚSZHATOD MEG SZÁRAZON?

Valószínűleg hallottál már a víz nélküli autómosóról vagy nanotechnológiás autómosásról, de fogalmad sincs róla, hogy pontosan mi is ez! Ebben a cikkben segítünk eligazodni a víz nélküli autómosás világában, bemutatjuk, hogy miért érdemes ezt a technikát választani és a használat helyes lépéseit.

Elsőként tisztázzuk le, hogy mi is pontosan a víz nélküli autómosás?

A víz nélküli autómosás egy rendkívül környezetbarát és hatékony autómosási módszer, amelynél a vízhasználatot szinte 0 -ra tudjuk csökkenteni. Ehhez a fajta mosási technikához feltétlen szükség van egy speciálisan erre a célra kifejlesztett nanotechnológiás tisztítószerre, és kiváló minőségű mikroszálas kendőkre.

-

Hogyan működik a vízmentes autómosás?

Egyszerűen csak be kell permetezni az autó felületét egy nanotechnológiás tisztítószerrel, amely körülöleli a szennyeződést majd elválasztja a lakkrétegtől, így már könnyedén eltávolítható lesz a fényezés károsodása nélkül. Ez a technológia az átlagos, hétköznapi szennyezettségű autók számára ajánlott, ha az autót vastag, rászáradt sár borítja azon kifejezetten tilos ezt a technikát alkalmazni. Ha a vízmentes autómosást megfelelően csinálod, akkor az biztosan nem karcolja meg az autód fényezését.

-

Mik a vízmentes autómosás előnyei?

 • Az első és legfontosabb, hogy ez a módszer rendkívül környezetbarát, mivel nem kerül a környezetbe ártalmas kémiai vegyianyag.
 • Sokkal könnyebb így autót mosni, mint a hagyományos módszerekkel és közel ugyan olyan eredményt is érhetünk el vele.
 • Nincs szükség nagynyomású mosóra, és nem kell gondoskodni az elhasznált piszkos vízről sem.
 • Ezzel a módszerrel bárhol lemoshatod az autód, akár hátul a kertedben, vagy egy köztéri parkolóban is.

A víz nélküli autómosás lépései:

Nagyon fontos, hogy mielőtt a műveletnek neki kezdesz, győződj meg róla, hogy az autód karosszériája nincsen felhevülve, valamint ezt a technikát ne használd a tűző napon!

1. lépés

Kezd azzal, egy minimum 300 gsm anyagsűrűségű mikroszálas törlőkendőt kétszer félbehajtasz így hozva létre nyolc használható oldalt. Mindig kiváló minőségű mikroszálas kendőt használj, mert csak ezek rendelkeznek nagyfokú nedszívóképességgel és kellő lágysággal.Ha van lehetőséged, használj szegély nélküli kendőt, hogy ezzel is csökkentesd a karcolások kialakulását.

-

2. lépés

Oszd fel különböző szakaszokra az autót:

 • Tető
 • Motorháztető és csomagtartó
 • Ajtók felső fele
 • Első lökhárító
 • Hátsó lökhárító
 • Ajtók alsó fele
 • Kerekek
 • Üvegek

Autómérettől függően átlagosan 4 darab mikroszálas kendőd használj az egész víz nélküli autómosás művelete alatt. Három darabot a nanotechnológiás tisztítószer felvitelére (folyamatosan forgatva az oldalakat), 1 darab SZÁRAZ, TISZTA kendőt pedig az autó fényesre törlésére. Ha úgy látod, hogy a kendő minden oldala túlságosan is elpiszkolódott, akkor válts újra, nehogy kárt okozz a fényezésben. A tisztítószert nyugodtan használhatod a felniken, a fényezett fém és műanyag felületeken, valamint az üvegeken is egyaránt.

3. lépés

Permetezz nanotechnológiás tisztítószert egy összehajtott mikroszálas kendőre és a tisztítandó felületre is, majd óvatosan egy irányba haladva töröld át, tedd tisztává a felületet. Ha szükséges ismételd meg a lépést. Végezetül fogj egy tiszta és száraz mikroszálas kendőt és óvatosan kerülve a túlzottan nagy nyomást, körkörös mozdulatokkal töröld fényesre, foltmentesre.

-

Körülbelül 30 perc és kész is lesz a makulátlanul tiszta és ragyogó autó. Fontos kiemelni továbbá, hogy a víz nélküli autómosásra kifejlesztett nanotechnológiás tisztítószerek nem csak tisztítanak, hanem védelemmel is ellátják a kezelt felületet. Így a jövőben sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz azoknak a tisztántartása.

-

Blogban felsorolt termékek:

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 16.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!