KERÁMIABEVONAT KISOKOS

2021. május 11.
Napjainkban már rengeteg gyártó kínál különböző védőbevonatot a járművek fényezésének a megvédése és ragyogása érdekében. Egy laikus felhasználónak sokszor fogalma sincs melyik anyagot válassza és hogyan használja a megvett terméket. Jelen cikkünkben a kerámia spray védőbevonatokat vesézzük ki. Megválaszoljuk a leggyakrabban feltett kérdéseket.  

Mi is az a kerámiabevonat?

A kerámia bevonatot a jármű karosszériáján alkalmazzák, hogy ellenállóbbá tegye a lakkréteget a külső behatásokkal szemben továbbá taszítsa a vizet és ragyogó megjelenést biztosítson. A klasszikus wax alapanyagú bevonatokhoz képest kevésbé vonzzák a port.

-

Miből készül a kerámiabevonat?

A kerámia bevonat egy szilícium-dioxid (SiO2) alapú ápolószer. A kvarc kristályból és homokból származó szilícium-dioxid kombinálva a titán-dioxiddal, poliszilazánnal, trietanol-aminnal egy láthatatlan, rendkívül ellenálló „nanotechnológiás bevonatot” képez a kezelt felületeken.

-

Hogyan véd a kerámiabevonat?

A kerámia bevonat kémiailag megtapad a kezelt felületen és ahhoz hozzáköt egy vékony (2-3 mikron) vastagságú rétegben. Ez a 2-3 mikron vastagságú réteg elegendő, hogy elfedje a lakkozásban megtalálható mikroszkopikus barázdákat, így a szennyeződés nem tud azokban megtapadni.

-

Mitől véd a kerámiabevonat?

  • A káros UV sugárzásoktól. A kerámia bevonat megakadályozza a fényezés kifakulását.
  • A savas szennyeződésektől. A bevonat megakadályozza a szennyeződések megtapadását a lakkrétegben.

-

Mitől nem véd a kerámiabevonat?

  • A karcolásoktól és hologramoktól. A kerámia bevonat nem védi meg autót a karcolásoktól, hologramoktól és kőfelverődésektől.
  • A vízkőlerakódásoktól. A vízbázisú szennyeződések gyöngyöt vetnek a kerámia bevonattal kezelt autó karosszériáján, majd végül lecsúsznak. Ezek a vízgyöngyök természetes ásványi anyagokat és oldható részecskéket tartalmaznak, amelyek a víz elpárolgása után vízkő formájában a felszínen maradnak.

-

Hogyan kell tisztítani a kerámiabevonattal kezelt járművet?

Mivel a kerámiabevonat is mint minden bevonat az idő előrehaladtával elkoszolódik, csökken a víztaszító képessége, ezért rendszeresen tisztítani és ápolni kell. A felvitt kerámia bevonat állapotának megőrzése érdekében minimum két hetente pH-semleges (pH7) vagy kerámia bevonatokhoz tervezett autósamponnal mosd le a járműved.

-

A kerámia bevonat napjainkban az egyik legbiztosabb védelmet nyújtó anyag, de mint minden ez is folyamatos törődést, karbantartást igényel. A tartóssága nagyban függ, hogy ki és hogyan használja, valamint hogyan gondozza.

Reméljük sok felmerülő kérdésedre választ találtál és segít a számodra legmegfelelőbb védőbevonat kiválasztásában. Amennyiben további kérdésed lenne, írd be a blog alatt található  kommentszekcióba.

Kattints a Like/Tetszik gombra és megnyertheted az 5 Kerámia Csomag egyikét!

Sorsolás időpontja: 2021.05.17. 15:00

Nyertesek:

Adorján Krisztián

Hegedűs Tímea

Nagy Szabina

Szederkényi Péter

Takács Kristóf

Bloghoz kapcsolódó termékek:

.

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!