Kerékápolás, tárolás - Pár jó tanács, hogyan csináld jól!

2022. október 6.
Lassan itt az ideje a nyárikereket lecserélni- Pár jó tanács, hogyan tárold el helyesen!   Nem tudod mit tegyél az autóról leszerelt nyárikerekekkel? Fontos a megfelelő tárolás, de mielőtt eltesszük téli álmot aludni, a folyamathoz hozzátartozik a felnik letisztítása is.  A hő, az UV, a környezetnek való kitettség jelentősen befolyásolja a gumiabroncsok öregedési folyamatát, de megfelelő ápolással és tárolással meghosszabbíthatjuk a gumiabroncsok élettartamát. Itt van egy kis segítség lépésről, lépésre, hogyan is veheted elő szinte újként az eltett nyárikerekeket jövőre. Vannak, akiknek nincsen lehetőségük otthon helyet találni a lecserélt kerekeknek, de nagy számba vannak azok is, akik otthon teszik el őket télire. Mindkét esetben gondos odafigyeléssel tegyük el őket, hogy jövőre ne érhessen bennünket kellemetlen meglepetés az elővételkor. Több lépésben bemutatjuk, hogyan is zajlik helyesen ez a folyamat.

-

 

1. A felnik tisztítása és ápolása

A felniket a rátapadt fékpor, a forró vaspor, a mindennapos kosz, illetve az útra szórt só-, homok-, kátrány- és aszfalt maradványok is beszennyezhetik. Emellett a felnik ki vannak téve jelentős hőingadozásnak és a különféle csapadékoknak. A Lotus pH semleges felnitisztítója egyben röprozsda oldó is amely alkalmas a teljes külső karosszéria elemekből való vaspor eltávolítására is.

-

Ha lemezfelnid vagy gyári könnyűfém felnid van, akkor használhatsz enyhén lúgos vagy savas termékeket is, de a többihez kizárólag semleges kémhatású ápolószert vess be! Ha valamilyen utángyártott, polírozott, vagy esetleg krómozott felnid van, akkor mindenképp csak ph semleges felni tisztitó szert használj. A nehezen elérhető helyekhez használj felni ecsetet. Miután alaposan leöblítetted a kerekeket, töröld szárazra mikroszálas kendők segítségével.

-

A felniápolás nem a legkönnyebb része az autókozmetikának, időigényes, de ha a megfelelő szerekkel és technikával végzed, akkor magad is ámulni fogsz a végeredményen.

 

2. Ápold le alaposan a kerekeket

Miután meggyőződtél arról, hogy a kerekek biztosan megszáradtak, vigyél fel a gumikra egy oldószer nélküli, víz alapú, környezetbarát védőszert. Ezzel a gumijaid víz- és portaszító hatással fognak rendelkezni. Áttörölnöd nem kell, csak hagyd a levegőn magától megszáradni.

-

Tippek a tisztításhoz:

  • Tisztíthatod felszerelve és akár leszerelve is (ez sokkal könnyebb a hozzáférés szempontjából), mindkét esetben javasoljuk, hogy egyszerre egy felnivel foglalkozz.

 

  • Minden tisztítószerre és felületre igaz, hogy érdemes egy kis, nem látható helyen megelőző próbát végezni!

 

Amit tilos:

  • Ne tisztíts felhevült, meleg, forró felnit, vagy ne végezz tisztítást tűző napon!
  • Fémdörzsit, acélgyapotot, és ehhez hasonlókat ne használj, mert szétkarcolják a felnid!
  • Véletlenül se használj pl. nitro-hígítót, ami úgyis mindent leszed… Mert az tényleg mindent megrongál majd.

 

3. Csomagold be a gumiabroncsokat

Miután alaposan megtisztítottad és leápoltad a kerekeket, csomagold be egyenként keréktároló zsákba. Próbáld meg a lehető legtöbb levegőt kiszorítani a zsákokból, hogy távol tarthasd a gumijaidat a párától.

 

4. Keresd meg a lehető legmegfelelőbb helyet a gumiabroncsok eltárolására

Amennyiben van rá mód, az abroncsokat semmiképp se tárold szabad ég alatt vagy olyan helyen, ahol nagy hőingadozásnak van kitéve, illetve a közvetlen napsugárzástól is óvjuk.

Ha nem felnin van a gumi, akkor az abroncsokat állítva és időnként forgatva tároljuk helyesen, a komplett kerekeket nem szabad állítva, hanem egymásra fektetve (maximum 4db), esetleg függesztve tároljuk. A leszerelt abroncsokat felfüggeszteni, vagy egymásra fektetni a deformációk elkerülése érdekében nem ajánlott.

 

A helyes tárolással és ápolással hosszíthatjuk abroncsaink élettartalmát.

Néhány termék, ami hozzá segíthet ehhez:

Wheel Cleaning Kit - Keréktisztító Csomag

5 990 Ft

Wheel Care Kit - Kerékápoló Csomag

6 990 Ft

Premium Tire Dressing Applicator - Prémium Gumiápoló Szivacs

2 490 Ft

Tyre Shine - Gumi és műanyagápoló 500ml

3 990 Ft

IronXtreme Cherry - Röprozsdaoldó és felnitisztító - 600ml

3 990 Ft

Wheel Brush – Felniecset 14”/22,5cm

1 990 Ft

Komplett Kerékcsomag

10 990 Ft

ANGELWAX Corona Spray Wax 250ml

10 990 Ft

Tire Dressing Applicator - Gumiápoló szivacs Sárga-fekete

1 990 Ft

Tyre Shine - Gumi és műanyagápoló 250ml

2 490 Ft

Wheel Cleaner Felnitisztító - 600ml

3 490 Ft

Wheel Brush – Felniecset 18”/24cm

2 990 Ft

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!