KERÉKPÁR TISZTÍTÁSI KISOKOS

2021. június 24.
Egy kerékpár tisztítása és ápolása nem egy bonyolult feladat, de nem mindegy hogyan! A befektetett energia meghozza a gyümölcsét. Hiszen egy rendszeresen ápolt és karbantartott kerékpár nem csak szebben néz ki, hanem az alkatrészek élettartamát is jelentősen megnövelik, így a kerékpár szervizben nem leszel gyakori vendég.
KERÉKPÁR TISZTÍTÁSI KISOKOS

Sokszor hallani, hogy nekem egy országúti kerékpárom van, tekerés után minek mossam le hiszen csak poros lett?! Azt tanácsoljuk, hogy minden tekerés után célszerű letakarítani, független attól, hogy neked országúti vagy mountainbike kerékpárod van. 

Ha országúti kerékpárod van és nem volt eső, sár az úton, akkor könnyű dolgod lesz, mert elegendő lesz egy felületesebb tisztítás is. Egy mikroszálas kendőre permetezz Ultra Nano Gyors Wax -ot és töröld át vele a vázat, majd egy másik tiszta mikroszálas kendő segítségével töröld fényesre. A láncot és a hajtást egy ronggyal töröld tisztára. Egy univerzális tisztítószerrel tisztítsd meg a markolatot, nyerget. Ugye, hogy milyen egyszerű? A művelet nem tart tovább mint 10 perc. 

Ha viszont elhagyod a betondzsungelt és a természet felé veszed az irányt jó eséllyel számíthatsz arra, hogy találkozni fogsz sárral, porral. A homok kifejezetten ártalmas a teleszkópnak. A sár a hajtás élettartamát jelentősen meg tudja rövidíteni. Amennyiben féktárcsád van, a fékpor szépen haza tudja vágni a fékrendszered. Ha van otthon magasnyomású mosód, használhatod nyugodtan, de csak ésszel. Kerüld az agyakat és a teleszkópokat. 

-

Az alapos tisztítás első lépéseként sároldóval permetezzd körbe a kerékpárt, várj 1-2 percet, majd öblítsd le alaposan. 

Ha tárcsafékes a fékrendszered, akkor használj röprozsda oldót, úgy, hogy rápermetezed a kerekere a szert és egy felni ecset segítségével átdörzsölöd. Várj 1-2 percet amíg a szer kifejti a hatását, ezt onnan fogod észrevenni, hogy a szer színe megváltozik. Öblítsd le alaposan a kerekeket. 

A láncot egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett lánctisztító spray segítségével tudod megtisztítani. Alaposan fújd be majd hagyd magától megszáradni. Soha ne használj benzint a tisztításhoz, mert az károsíthatja a láncot, elősegítheti a rozsdásodát. Ha nincsen kéznél lánctisztító akkor használhatsz brigéciolt a tisztításhoz.

-

Egy vödörbe tölts körülbelül 10 liter vizet, majd adj hozzá ph semleges sampont. Járműmosó szivacs vagy kesztyű segítségével mosd át alaposan a kerékpárt, majd öblítsd le. Mikroszálas törölközővel töröld szárazra a kerékpárt, hogy elkerüld a vízkőképződést. 

-

A bandázs, nyereg  tisztításánál használj univerzális tisztítószert, mégpedig úgy, hogy egy mikroszálas kendőre és a tisztítandó felületre permetezed, majd alaposan áttörlöd.

-

Cikksorozatunk következő részében a kerékpár helyes ápolásáról lesz szó.

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!