MELYIK A LEGJOBB AUTÓMOSÓ SZIVACS?

2021. június 18.
Ha azt gondolod, hogy már láttál szivacsot akkor ismered is az összeset, nem is állhatsz távolabb az igazságtól. Hiszen a konyhában használt szivaccsal soha nem állnál neki autót mosni, és az autómosáshoz használt szivaccsal sem esnél neki a mosatlan edényeknek. Nagyon sokféle autómosó szivacs kapható a kereskedelemben, vannak jobb és vannak rosszabb minőségűek. Cikkünk segít a számodra eligazodni.
MELYIK A LEGJOBB AUTÓMOSÓ SZIVACS?

A megfelelő szivacs kiválasztásánál a következő dolgokra kell összpontosítanod. A legfontosabb a nedszívóképesség, tartósság, majd a sokoldalúság.

Nedszívóképesség

A szivacs egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy mennyi folyadékot képes felszívni és magában tartani. Egy jó nedszívó képességekkel rendelkező szivacs egyrészt több vizet képes magába szívni, másrészt több autósampont is magában tud tartani, így lesz vele hatékonyabb a mosás. Használhatsz bármilyen tisztítószert a járműved mosásához, egy jó nedszívóképességű szivaccsal sokkal kevesebb tisztítószerre lesz szükséged.

-

Tartósság

Egy szivacsot életciklusa során rengeteg behatás éri miközben használjuk. A sok csavarás, mosás, száradás következtében a szivacs elveszti idővel a tartását, alakját. Ezért fontos, hogy olyan szivacsot válassz, ami bírja az intenzív használatot. Ha a szivacs néhány használat után elszakad vagy szétesik, akkor az nem volt egy jó befektetés. Ugyanezen gondolat mentén, ha a szivacs túlságosan bepiszkolódik, de azt sehogy sem lehet megtisztítani, akkor az sajnos kidobásra van ítélve. Ezért vásárlás előtt mindig győződj meg arról, hogy a választott szivacs könnyen tisztítható és karbantartható.

-

Sokoldalúság

Egy szivacs sokféle felülethez használható, de ez függ a szivacs anyagától, kiképzésétől.

Az egyszerű, hagyományos szivacs jó a víz törlésére, felhordására, de ebben ki is merül a tudása.

-

A következő típusú szivacs a hosszú szálú mikroszálas szivacs, amely anyagának köszönhetően kíméletes a felületekhez és alaposan is tisztít, rendkívül hatékony eszköz. Ha ebből igazán jó minőséget szerzel be, akkor hosszú ideig tudod használni járműved mosásához.

-

A hálós textúrájú szivacs alaposan tisztít, de a mosott felülethez nem túl kíméletes.

Nem minden ember rendelkezik hatalmas lapátkezekkel, így sok szivacsnál lehet probléma, hogy nehéz őket megfogni a mérete végett, mivel nem kézre állóak, nem ergonomikusak.  

Mosókesztyű vagy szivacs esetleg a kettő ötvözete?

A mosókesztyű is remek választás lehet az autó fényezésének megóvására, feltéve ha minőségi terméket vásárolsz belőle.  A mosókesztyűt a szennyeződések könnyed "elemelésére" tervezték, ellentétben a szivaccsal, amely kiszorítja a szennyeződést, így okozva az esetleges karcolásokat, örvény nyomokat.

-

Azonban az egyik legjobb választás a mosókesztyű és a szivacs ötvözete. Hiszen az anyaga finom mikroszál, amely egyrészt kíméletes a felületekkel szemben, másrészt elképesztő nedszívóképességgel rendelkezik. Alakra olyan, mint egy „sima” mikroszálas szivacs, de a hátoldalán található nyílás segítségével könnyen meg lehet fogni, kesztyűként is lehet használni.

Ma már 7 éve üzemeltetünk prémium minőségű autókozmetikát és rengeteg félét próbáltunk ki, mire megtaláltuk azt a megoldást, ami a legjobb eredményt hozza. A hozzánk betérő autók között nem ritka a több 10, esetleg 100 milliós jármű, így igazán óvatosan kell eljárnunk, ha nem szeretnénk problémát magunknak. Most a 7 év, közel 10.000 autó tapasztalatát osztottuk meg veletek és próbáltunk segíteni nektek ezzel a cikkel.

A szivacs vagy mosókesztyű vásárlása elsőre könnyűnek tűnhet, de egy olyan eszközt találni, amely valóban hatékonyan távolítja el a szennyeződésket, képes a vizet, mosószert megában tartani, és mellette nem károsítja a fényezést nem egy egyszerű feladat, ám az autó kíméletes otthoni mosásához elengedhetetlen.

Érdemes elidőzni a kiválasztással, mégha ez olyan egyszerűnek is tűnik.

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!