A GUMIEMBER SIKERTÖRTÉNETE

2021. március 19.
A Lotus Cleaning az otthoni autóápolás szakértőjeként hitvallásunk, hogy az autósoknak mindig a lehető legjobb minőségű termékeket biztosítsuk. Cégünk fejlődése nem áll meg, folyamatosan keressük, kutatjuk azokat a lehetőségeket, amikkel a hazai autósok igényit kielégíthessük. Webáruházunk következő fejezete a francia Michelin abroncsgyártó prémium minőségű autós felszereléseinek és autós kiegészítőinek a forgalmazása.  
A GUMIEMBER SIKERTÖRTÉNETE

A Michelin márkanév hallatára mindenkinek a gumiabroncsok jutnak az eszükbe. Egyrészt ez igaz is, mivel a márka napjainkban a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártója.

De hogyan jutott el Eduard Michelin kis garázs cége a világhírnévig?!

A Michelin testvérek 1889-ben alapították Michelin & Co.-t és és gumifék gyártásába kezdtek, olyan járművekhez, amelyek abroncsai abban az időben még fából készültek. Az igazi áttörést egy skót feltaláló John Boyd Dunlop által kitalált pneumatikus gumiabroncsai jelentették. Ekkor találta ki Michelin, hogy hogyan csökkentheti a gumiabroncsokkal felszerelt kerekek javításához szükséges időt, mégpedig úgy, hogy legyártották az első kivehető pneumatikus gumiabroncsot. Így csökkent le a gumiabroncs-csere ideje 15 percre és született meg a mai értelemeben vett első igazi gumiabroncs.

-

Michelin testvérek időt és pénzt nem sajnálva népszerűsítették a termékeiket. a Michelin gumiabroncsok már egy ideje a kerékpár- és motorversenyek állandó résztvevői voltak. A gumiabroncsok könnyű cseréje, tartóssággal kombinálva győzelmet aratott a versenyeken, köztük a kor leghíresebb versenyein a Párizs-Brest-Párizs és Párizs-Bordeaux rallikon. 1891-re a kis családi vállalkozás a piac vezető márkájává vált.

A legendás Michelin bábu ötlete 1894-ben született meg Edouard fejében. A testvérpár részt vett a lyon-i gyarmati- és világkiállításon, ahol standjukon két hatalmas tornyot épített a különböző átmérőjű gumiabroncsokból. Edouard szerint, már csak a kezek hiányoztak rá, hogy tökéletes emberi alakot öltsön. Pár év elteltével Marius Rossillon grafikus vetette papírra a ma is ismert bábut a Bibendum-ot.

-

Az első világháborúban a Michelin légi járműveket épített a francia kormány számára. Összesen 1884 repülőgép hagyta el a Michelin gyár kapuit melyből az első 100 darabot ingyen adta a francia kormány számára. 1923-ban a Michelin bemutatta az első alacsony nyomású gumiabroncsát „The Comfort” néven, amely 15.000 km megtételét garantálta. Majd ezt követte a Michelin Metalic, a történelem első fém megerősítésű gumiabroncsa. 1935-ben átvették a Citroen autógyár irányítását és olyan legendás modell fűződik a nevükhöz, mint a Citroen 2CV „kacsa”. A francia cég háború utáni történetében a következő mérföldkő a szabadalmazott radiál gumiabroncsok kifejlesztése volt. Napjainkra a Michelin birodalomnak 69 gyára található 19 országban és három kontinensen (Európa, Ázsia és Észak-Amerika), 6 gumitelepe van Brazíliában és Nigériában. A Michelin gumiabroncsokat 170 országban értékesítik, és a gumiabroncsok termelése, fejlesztése és értékesítése során közel 130 000 embert foglalkoztatnak. A Michelin-csoporthoz olyan márkák tartoznak, mint a Kleber, a BFGoodrich, a Riken, a Taurus, a Kormorán, a Warrior, a Siamtyre, a Tigar, az Euromaster és a Recamic.

-

A Michelin márka már a kezdetektől fogva jelen volt a sport világában. Az évek során szinte minden versenyen és ralin jelentős sikereket aratott. A Michelin gumiabroncsok öt bajnoki címet nyertek öt különböző sportágazatban: Formula 1, WRC, a Le Mans 24 órás verseny, a Moto GP és a VTT Cross Country.

Az idegenvezetés André Michelin szenvedélye volt. 1900-ban Ő alakította ki az utazási irodák információs hálózatát.  A legelső útikönyvet (Guide Michelin) André a viszonteladók között ingyen osztogatta, ezzel ösztönözve mindenkit az utazásra, valamint a gumiabroncsok alkalmazására. 1919-ben már több országra vonatkozó adatokat is tartalmazott a könyv. Az éttermek csillaggal történő minősítését 1926-ban kezdték el. Ekkor egy csillagot kaptak a jó éttermek, majd 1930-tól már a napjainkban is alkalmazott, háromfokozatú skálán értékelték az éttermeket.

-

A Michelin Lifestyle tavaly ünnepelte fennállásának húszéves évfordulóját. De miért, és hogyan született?

A Michelin gumiabroncs tervezése során rengeteg kiaknázatlan tudás halmozódott fel az évek során, és 2000-ben létrehozták a Michelin Lifestyle Ltd.-t (MLL), amelynek a célja, hogy a megszerzett tudást az élet egyéb területein is kamatoztassák. Erre jó példa a „Soles by Michelin” ami professzionális, innovatív cipőtalpakat gyárt 60 különböző gyártónak. Napjainkban az ablaktörlőlapát a legnagyobb mennyiségben forgalmazott Michelin Lifestyle termék. A vásárlók megbíznak a Michelin mérnökei által használt speciális Michelin gumikeverékeiből gyártott termékekben. Hiszen a Michelin névnek az autóiparban megkérdőjelezhetetlen hitele van.

-

Bloghoz kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!