MIÉRT KÁROS A KAROSSZÉRIÁRA TAPADT POR?

2022. március 17.
E hét elején sokan ébredtek arra, hogy sárgás sárréteg borítja az autójukat. Ennek a ritka jelenségnek az okozója egy szaharai eredetű homokvihar, amely lecsapott Európára és nem kerülte el kishazánkat sem. Ezt a koszt és bosszúságot a Szaharából származó homokviharból felkapott, majd a széllel több ezer kilométerre eljutott apró szemcsék okozták. Végül is ez is csak egyszerű por, ami nem tud kárt tenni az autóban, vagy mégis?!
MIÉRT KÁROS A KAROSSZÉRIÁRA TAPADT POR?

Ez a kellemetlen és bosszantó jelenség teljesen természetes a tavaszi hónapokban, hiszen ilyenkor az Algéria és Tunézia felett mozgó alacsony légtömeg felkapja a port, és messze északra továbbítja, egészen Európa fölé.

-

A por okozta szennyeződés nem elég, hogy elcsúfítja az egész autót, de jelentősen károsíthatja is annak fényezését. Gondoljunk csak bele, a karosszérián megtapadt finom porszemcsék a menetszél vagy a mosóban használt kefe hatására, jó eséllyel megkarcolhatják a lakkréteget, amikor megmozdulnak.

-

Mit tehetünk a karosszériára tapadt porral szemben?!

A leghatásosabb fegyver a por ellen a Dust & Dirt Remover. A készítmény kifejezetten a homok és a por könnyed eltávolítására lett kifejlesztve. A szer fellazítja a szennyeződéseket így az már dörzsölés nélkül eltávolítható egy magasnyomású mosó segítségével. A kiszerelés előnye, hogy használatra kész, keveréssel/hígítással nem kell bajlódnod.

-

Használata igen egyszerű, elég csak körbepermetezned a karosszériát a készítménnyel, és várni pár percet amíg a homokszemcsék elválnak a felületről. Miután leöblítetted a Dust & Dirt Removert, a tökéletes eredmény érdekében célszerű az autót samponnal is átmosni. Végezetül nyugodt szívvel szárazra törölheted egy autótörölközővel mert a homokszemcsék többé már nem fognak gondot okozni. 

-

Ne feledd, hogy mindig érdemes kellő időd szentelni a por azonnali és kíméletes eltávolítására, mert ha a lakkréteg megsérül, akkor egyrészt elveszti a fényét, másrészt a karosszéria védelme is gyengül.  Ez a folyamat mindaddig folytatódik, amíg a fényezés védőrétege el nem kopik teljesen, és a puszta fémrétegnek kell dacolnia a környezeti és mechanikai behatásokkal szemben. A csupasz fémréteg, amit nem véd immár semmi sem, sajnos könnyedén az enyészeté lehet.

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!