MILYEN HIBÁKAT NE KÖVESS EL EGY ÖNKISZOLGÁLÓ AUTÓMOSÓBAN

2021. február 12.
Az önkiszolgáló autómosó olcsó és hatékony módja annak, hogy saját magad tisztítsd meg az autód. Viszont nem árt, ha betartasz néhány szabályt. Cikkünk segítségével megkímélheted magad sok kellemetlenségtől és jelentős anyagi kártól.
MILYEN HIBÁKAT NE KÖVESS EL EGY ÖNKISZOLGÁLÓ AUTÓMOSÓBAN

Ne szélre állj!

Miután leparkoltad az autód mindig ellenőrizd, hogy behúztad a kéziféket. Ellenőrizd, hogy van-e elég szabad hely az autó körbejárásához. A mosólándzsát és a mosókefét általában mosóállás két-két végén helyezik el. Még a mosás megkezdése előtt vedd a kezedbe a lándzsát és a kefét és győződj meg róla, hogy könnyedén elérsz majd velük minden felületet anélkül, hogy megkarcolnád a fényezést a csövekkel. Ha úgy érzed, hogy problémád lesz bizonyos felületek elérésével, akkor igazíts az autón.

-

Felhevült autó mosása!

Tavasszal de főleg a nyári napsütésben az autód karosszériája nagyon fel tud hevülni, független annak színétől. Az önkiszolgáló autómosóban az állások általában fedettek, így leparkoláskor várj egy kis időt amig a karosszéria visszahül.

-

Ne vaktába válassz programot!

A legtöbb önkiszolgáló autómosóban általában 3-5 különböző program van. Mindig nézd meg még a mosás megkezdése előtt, hogy milyen programok érhetők el, és hogy körülbelül mennyi időre lesz szükséged az egyes programokhoz.

-

Ne állj közel!

A lándzsát körülbelül 30-40 cm távolságra tartsd. Ha túl közel állsz, akkor a nagynyomású vízzel kárt tehetsz a fényezésben. Valamint nagy eséllyel te is tiszta víz leszel.

-

Ne csak a végén öblíts!

Tegyél egy teljes kört az autó körül, és öblítsd le az egész járművet, így a durva szennyezősédek nagyját le tudod oldani.

-

Ne alulról felfelé haladj!

Így tudod biztosítani, hogy a koszos víz az autódról lefelé távozzon, és ne a már letisztított felületet csapd össze a koszos vízzel.

Ne mosd le azonnal a habot!

Mindig hagyj elég időt, hogy az előmosó hab feloldja a karosszériára tapadt szennyeződéseket és a hab nagyrésze lefolyjon.

-

Ne hajts el vizes autóval!

Hiába mosod le alaposan az autót, ha utána egyből tovább hajtasz és nem szárítod meg azt. Ha hagyod, hogy a vízcseppek rászáradjanak a karosszériára akkor az óhatatlanul is vízkövesedéshez vezet.

-

Ne használj papírtörlőt,rongyot!

Kerüld a szilikonos lehúzó, szarvasbőr használatát és csak olyan mikroszálas törlőkendőt vagy autó törölközőt használj, amik véletlenül sem karcolják meg a fényezést.

-

Ne hagyd ki az utolsó lépést!

Ha nem szeretnéd, hogy menetközben a résekből kifolyó víz összefröcskölje a frissen mosott és szárazra törölt autód, akkor töröld szárazra a falcokat. A falcok áttörléséhez is mindig mikroszálas törlőkendőt használj.

-

Tény, hogy a fenti tanácsok megfogadásával az autómosás ideje jelentősen megnövekszik, de hidd el a türelem és az odafigyelés kifizetődik.

Végezetül egy rövid videó, hogy milyen hatással van a kefe az autó karosszériájára.

Te milyen hibákkal szoktál találkozni egy önkiszolgáló autómosóban? Oszd meg velünk tanácsaidat, észrevételeidet a blog alján található felületen.

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 16.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!