MINDEN BOGÁR ROVAR ÉS RÁADÁSUL MIND SAVAS IS

2022. május 11.
Az autó karosszériáját az évszakok során számos környezeti veszély fenyegeti ilyen például a hó, a por, a kátrány és a savaseső, csak, hogy néhányat említsünk. Tavasszal és nyáron a legzavaróbbak a karosszériára tapadt rovartetemek. Szerencsére van rá mód, hogy könnyedén és biztonsággal megszabadulhass a rovarmaradványoktól és azok különböző káros nedveitől.
MINDEN BOGÁR ROVAR ÉS RÁADÁSUL MIND SAVAS IS

Miért célszerű 24 órán belül megszabadulni a rovarmaradványoktól?!

Egyrészt rendkívül visszataszító látványt tud nyújtani a sok elhalt rovartetem az autó elején, másrészt rendkívül káros is, köszönhetően a rovarok savas pH-értékének.

-

Kicsit frissítsük fel a középiskolai kémiaórán tanultakat, hogy mi is az a pH-érték. Minden folyékony anyagnak van pH-értéke. A pH-érték egy olyan számrendszer, amely megmondja, hogy az adott oldat savas, semleges vagy lúgos-e. Minél kisebb a szám, annál savasabb, minél nagyobb a szám, annál lúgosabb. A legtöbb rovartetem pH-értéke nagyon alacsony, ezért nagyon savasnak tekinthetőek. Még a lúgos vagy természetes pH-értékű rovarmaradványok is savassá válhatnak idővel, ha túl sokáig vannak a tűző napon.

Az első 24 órában a legerősebb a rovarmaradványokból származó nedv savassága. Ha az autót még ráadásul a közvetlen napfény is éri, az ebből keletkezett hő felgyorsítja a maró folyamatot és akár már néhány órán belül is maradandó károsodást okozhat. Ezeket a károkat a fényezésben már csak szakember tudja orvosolni.

-
     

Napjainkban kapható rovareltávolító szerek zömmel lúgos kémhatásúak. Ennek az az oka, hogy a lúgos kémhatású tisztítószerek nemcsak eltávolítják a rovarmaradványokat, hanem közömbösítik is azokat.

A rovareltávolító használata rendkívül egyszerű, de fontos megjegyezni, hogy a különböző gyártók termékeinek használata eltérhet egymástól. Mindig olvasd a gyártó használati utasítását és tartsd is be azokat. Általánosságban elmondható, hogy a rovareltávolító szert a megtisztítandó felületre kell permetezni és kell neki időt (maximum 1 perc) hagyni amíg a szer kifejti a hatását. A kellő idő leteltével öblítsük le alaposan a kezelt felületet. Soha ne várjunk addig amíg a szer esetlegesen rászáradhat.

-

Tapasztalataink szerint a legtöbb rovareltávolító szer rendkívül erős szer és ebből következik, hogy a rovarmaradványok mellett az esetlegesen korábban felvitt védőbevonatokat is leoldja. Ezért célszerű a rovarmaradványok eltávolítása után felvinni a kezelt felületekre egy friss védőbevonatot.

Vannak olyan esetek, amit még egy jó minőségű rovareltávolító szer sem képes kezelni. Ilyenkor jön jól egy speciális kialakítású rovareltávolító szivacs. Amelyet úgy kell használni, hogy előzetesen vizet permetezel a megtisztítandó felületre, majd a rovareltávolító szerből spricceljünk kellő mennyiséget a szivacsra. Miután a szivacs kellőkép átitatódott, enyhén dörzsöljük át vele a felületet mindaddig amíg a tetemek el nem tűnnek. Ne feledd, ha túl nagy nyomással dörzsöljük, akkor a fényezés felületét megkarcolhatjuk, ezért nem kell kapkodni, szánjunk rá kellő időt és bánjunk kíméletesen a szivaccsal. Végezetül jó alaposan öblítsd le a kezelt felületet.

-

A rovarokkal a jó idő beköszöntével mindenhol találkozni fogsz az utazások során, de szerencsére már bárki számára elérhetőek azok a termékek, amelyek segítenek megakadályozni abban, hogy a rovarok testnedvei megmarják a fényezést.

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!