5 TUTI TIPP AZ OTTHONI KERÉKTÁROLÁSRA

2020. november 20.
Mit tegyünk az autóról leszerelt nyárikerekekkel? Egy kvízműsorban ez lehetne az egymillió forintos kérdés. A hő, az UV , a környezetnek való kitettség jelentősen befolyásolja a gumiabroncsok öregedési folyamatát, de megfelelő elrakással és tárolással meghosszabbíthatjuk a gumiabroncsok élettartamát.
5 TUTI TIPP AZ OTTHONI KERÉKTÁROLÁSRA

Lassan tényleg beköszöntenek a reggeli fagyok, így most már azoknak is ildomos lecserélni a nyári gumijaikat, akik idáig halogatták. Vannak, akik az úgy nevezett gumihotelben tárolják a váltás kerekeiket, de a nagy többség otthon teszi el őket télire. Ez a cikk azoknak szól, akik tavasszal az aktuális kerékcsere alkalmával nem akarnak kellemetlen meglepetéssel találkozni.

Íme néhány tipp, amelyek segítségével meghosszabbíthatod az otthon tárolt gumiabroncsok élettartamát.

  1. Tisztítsd meg a kerekeket

Miután a nyári gumiabroncsokat téli gumikra cserélted, ideje megtisztítani őket. Ha alufelnire szerelt kerekeid vannak, akkor itt a kiváló alkalom, hogy a felniket is alaposan megtisztítsd. Ha gyári felnin vannak a lecserélt nyári gumijaid, akkor egy enyhén lúgos kémhatású (pH9) ápolószerrel tisztítsd meg a kerekeket, melynek segítségével eltávolítod a közúti szennyeződéseket és a lerakódott fékport. Ha valamilyen utángyártott, polírozott, vagy esetleg krómozott felnid van, akkor mindenképp csak ph semleges felni tisztó szert használj. A nehezen elérhető helyekhez használj felni ecsetet. Miután alaposan leöblítetted a kerekeket, töröld szárazra mikroszálas kendők segítségével.

-

  1. Ápold le alaposan a kerekeket

Miután meggyőződtél arról, hogy a kerekek biztosan megszáradtak, vigyél fel a gumikra egy oldószer nélküli, víz alapú, környezetbarát védőszert. Ezzel a gumijaid víz- és portaszító hatással fognak rendelkezni. Áttörölnöd nem kell, csak hagyd a levegőn magától megszáradni.

-
 

  1. Keress megfelelő helyet a tárolásra

Ha csak lehetséges, ne tárold a gumiabroncsokat szabadég alatt vagy olyan helyen, ahol nagy a hőmérséklet ingadozás. A szabadban tárolt gumiabroncsok még lefedve is káros környezeti hatásoknak vannak kitéve. A legjobb hely a tárolásra lehetőség egy száraz, hűvös pince, garázs vagy műhely. Fontos továbbá, hogy közvetlen napfénytől távol tartod, mivel a nap ultraibolya sugarai és hője kifejezetten káros a gumira nézve.

-
 

  1. Csomagold be a gumiabroncsokat

Miután alaposan megtisztítottad és leápoltad a kerekeket, csomagold be egyenként keréktároló zsákba. Próbáld meg a lehető legtöbb levegőt kiszorítani a zsákokból, hogy távol tarthasd a gumijaidat a párától. A gumiabroncs fő alkotóanyaga kőolajszármazék, így ez a tárolási mód segít csökkenteni az olaj kipárolgást és így a gumiabroncsok nem száradnak ki.

-

  1. Helyes tárolás módja

Ha nem felnin van a gumi, akkor az abroncsokat állítva és időnként forgatva tároljuk helyesen, a komplett kerekeket nem szabad állítva, hanem egymásra fektetve (maximum 4db), esetleg függesztve tároljuk. A leszerelt abroncsokat felfüggeszteni, vagy egymásra fektetni a deformációk elkerülése érdekében nem ajánlott.

-

Akárcsak mi emberek, a gumik is mindig öregszenek. De ez a néhány tanács segít lassítani az öregedés folyamatát és meghosszabbítja gumiabroncsok élettartamát a tárolás közben.

Blogban felsorolt termékek:

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!