ÚJ IDŐSZÁMÍTÁS AZ ILLATOSÍTÓK VILÁGÁBAN

2021. január 12.
Míg a nanotechnológia már jelen van a kozmetikai iparban 1995 -óta, addig a parfümök és illatosítok világában csak mostanság kezdték el széleskörben alkalmazni. Cikkünk segít megérteni, hogy mitől válik az okosparfüm „okossá”, mitől más, mint a hagyományos társai.

-

Mi is az a nanotechnológia?

A technológia célja, hogy olyan nano méretű anyagokat állításának elő, amely az emberek életkörülményeit javítják, jobbá teszik. A nanotechnológia úgy is ismert, mint a kis méretű dolgok tudománya.

A nanorészecskék idáig is jelen voltak nagyszámban az életünkben. Megtalálhatóak a vulkáni hamuban, az óceán homokjában és a szálló porban. Az emberi tevékenységnek köszönhetően is rengeteg nanorészecske található meg a környezetünkben, például a hegesztéskor keletkező füstben valamint a fával történő tüzeléskor.

Mit jelent a nanotechnológia a parfümgyártásban?

A parfümgyártásban a nanotechnológia az úgy nevezett nanokapszulázási módszeren alapszik. A nanokapszula egy olyan polimer membránból álló kapszula, amely egy belső folyékony magot tartalmaz. Nanoszkóp szinten 10 nm-től (nanométertől) 1000 nm-ig. 1mm az 1 millió nm. Ez a belső mag tartalmazza a különböző folyékony illatanyagokat.

-

Miért más egy okosparfüm mint egy hagyományos illatosító?

A termékek különlegessége, hogy nem veszítenek az illatukból a kifújás után és csak akkor kezdik el kifejteni hatásukat, ha valamilyen fizikai hatás éri a permetezett felületet. Továbbá a nanorészecskékre nincsennek negatív hatással a környezeti hatások, szemben a hagyományos illatosítókkal.

Hogyan működik egy okosparfüm?

Az aeroszolos flakon segítségével permetezzük be a kívánt felületet, majd várjunk egy kis időt, hogy a nano méretű illatkapszulák kellően megtapadhassanak. Ha elég időt hagyunk a kötésre, akkor olyan szoros kötés alakul ki a kezelt felület és a nano részecskék között, hogy akár több hónapig is megtalálhatóak lesznek rajta. Az illat akkor „aktiválódik”, amikor fizikai behatás éri. Ilyenkor a nanokapszula polimer membránja összetörik és szabadjára bocsájtja a magban található illatanyagot, így hagyva maga után kellemes illatot, semlegesítve a kellemetlen szagokat. Lehet ez a kifújást követő nap, hét vagy akár több hónap.

-

Biztonságosak az okosparfümök?

Természetesen igen, hiszen a nanorészecskék felhasználásával gyártott kozmetikumokra is ugyanazok a törvényi előírások vonatkoznak, mint a hagyományos társaira. Például az Európai Unió (EU) Fogyasztóvédelmi Tudományos Bizottsága (SCCS) 2012-ben arra a következtetésre jutott, hogy a nanorészecskék (ZnO és a TiO2 nano részecskék) használata minden körülmények között biztonságos.

Hol alkalmazható az okosparfüm?                                 

Bármely felületen biztonsággal használhatod, hiszen semmilyen foltot nem hagy maga után. Használhatod az autódban a szőnyegeken, szövetkárpiton, könyöklőn. Otthonodban is használhatod szinte az összes textil felületen. Felhasználásának szinte csak a képzelet szab határt.

-

Az új generációs nanotechnológiás okosparfümök elhozzák a jövőt az otthonodba vagy az autódba. Hiszen, ha nincs fizikai érintés akkor a nano illatréteg nem párolog el, mint a hagyományos társai. Ezzel egyrészt pénzt spórolsz meg, valamint csökkented az ökológiai lábnyomodat. Próbáld ki, és nem fogsz csalódni!  

Blogban felsorolt termékek:

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!