REPÜL A ROZSDA KI TUDJA, HOL ÁLL MEG?

2020. október 14.
Lehet az autód vadonatúj, amit most vettél át a szalonban, lehetsz te egy hétvégi sofőr, aki csak jeles napokon használja az autóját, vagy igazi autófanatikusként hetente tisztítod a kedvenced, van egy olyan dolog, amivel a járműved találkozik, ha kell, ha nem.
REPÜL A ROZSDA KI TUDJA, HOL ÁLL MEG?

Ez a bizonyos dolog a repülőrozsda vagy röprozsda.

De mi is ez pontosan?

A repülőrozsda a levegőben szálló fémpor, amely megtapad a lakkrétegben és az eső, pára hatására el kezd rozsdásodni.

-

Hogyan találkozom én ezzel?

Sok féle képen tudsz kapcsolatba lépni a repülőrozsdával, még olyankor is amire nem is gondolnál. A leggyakoribb forrással mindenki találkozik, aki járművet vezet, ez a fékbetét és a féktárcsák súrlódása által okozott fémpor. Ha sokáig nem tisztítjuk a kerekeket, akkor a több rétegben lerakódott fémpor ronda elszíneződéshez vezethet.

-

Nem csak a kerekeink és közvetlen környezete van kitéve a szálló fémpornak, hanem a vadonatúj autók is. Az új autók többségét vasúton szállítják, és a vasút az egyik elsődleges forrása a szálló vaspornak. Sajnos sokszor az is elég, ha csak vasút vagy HÉV közvetlen közelében lévő P+R parkolóban hagyod az autód a vaspor ott is megtalálja a járműved.

-

Mit tehetünk a repülőrozsda ellen?

A legjobb megoldás, ha rendszeres időközönként valamilyen röprozsda oldóval áttisztítod a keréktárcsákat, illetve az autód lakkozott részeit. Ezeket mikroszkopikus méretű fémporokat egy átlagos autómosással nem lehet maradéktalanul eltávolítani.

-

Mi is a röprozsda oldó?

A röprozsda oldó egy olyan innovatív szer, ami kémiailag oldja és távolítja el a lerakódott vastörmelékeket a kezelt károsítása nélkül. Maga a szer zselés állagú és fehér színű, de a vasporral szennyezett felületre permetezve lila színűvé változik amikor a vasporral kölcsönhatásba lép és a szer dolgozni kezd, ebből láthatod, hogy mennyire volt szennyezett a karosszériád.

 

-

Hogyan használjuk a röprozsda oldót a karosszérián?

Első lépésként alaposan mosd le a járműved egy autómosó samponnal, mert ha előzetesen ezt nem teszed meg, hanem autómosás nélkül használod a röprozsda óldót, akkor a szer nem tud közvetlenül reakcióba lépni a lerakódott vasporral a sok egyéb szennyeződés miatt. A jármű karosszériáján évente kétszer vagy háromszor használd a röprozsda oldót.

-

Hogyan használjuk a röprozsda oldót a keréktárcsákon?

A keréktárcsákon könnyebben észre lehet venni a vaspor okozta szennyeződést, mint a karosszérián, ám az eltávolításuk nehezebb feladat, köszönhetően a keréktárcsák íveinek, kanyarulatainak. Itt a szer permetezése a szennyezett felületre nem elégséges, segítségedre kell, hogy legyen a munka során valamilyen felni ecsetre, amellyel a felni külső részét, illetve egy hosszúkás alakú fékpor eltávolító kefére amivel felni belső részét fogod tudni alaposan megtisztítani. A kerekeken célszerű havonta alkalmazni a szert.

-

Hogyan távolítsam el a vasport a kerékről?

1. Hagyd a kerekeket teljesen lehűlni.

2. A röprozsda oldóval egyenletesen permetezd le

3. Várj 2-3 percet amíg a szer dolgozik, elszineződik

4. Kend át egy felni ecsettel, hogy mindenhova jusson a szerből (küllőkbe, a kerékcsavarokhoz, a felni belső részéhez)

5. Öblítsd le egy nagynyomású mosó segítségével

A röprozsda oldó használata nem kíván szakértelmet, akár egyszeri otthoni felhasználóként vagy professzionális autókozmetikusként használod, nem kell félned a használatától. A lerakódott vaspor rendszeres tisztításával időt és pénzt spórolsz meg, arról nem is beszélve, hogy kerekeidet makulátlan tisztává varázsolod.

 

Blogban felsorolt termékek:

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 16.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!