SÁR VS LOTUS

2022. november 3.
Kicsit késve érkezik idén a tipikus őszi időjárás. Eddig szerencsére megúsztuk a nagy esőzéseket, és azzal együtt a saras, latyakos utakat is. Fontos, hogy autónknak ne csak tulajdonosa legyünk, hanem gazdija, társa is, aki gondoskodik minden időjárási viszontagságtól függetlenül a kocsijáról. Ha törődsz a járműveddel, az többszörösen meghálálja azt, más hangulatban ülsz be, ha az szép tiszta, a fényezés csillog-villog. Az alábbi blog cikkben, pár jó tanáccsal látunk el, hogyan is tudnád szakszerűen ápolni a járműved ősszel, különös figyelmet szentelve a sár és a vízcseppek által összegyűjtött homok kíméletes eltávolítására.
SÁR VS LOTUS

Az autónk egyik fő ellensége nem más, mint a SÁR!

A sár tulajdonképpen a felázott föld, ami a víztől lággyá, híggá, ragadóssá vált, legtöbbnyire az eső áztatta talaj. A talaj fő alkotó eleme a homok, ami az egyes kőzetek apróra töredezéséből keletkezett.

-

Ebből kifolyólag a sárban rejlő apró homokszemcsék, mint a smirglipapír bánnak az autód lakkrétegével, ha megpróbálod letörölni, szivaccsal dörzsölni. Azonban az is egy nagy tévhit, hogy simán tiszta víz leöblítésével orvosolni tudjuk ezt a problémát és megtudunk szabadulni a sártól.

Amire érdemes mindenképp ügyelni, hogy ne hagyjuk sokáig az autónkra rászáradt sarat. Minél előbb távolítjuk el autónkról annál jobb. Ugyanis, ha nem mosod le a sarat időben, akkor a fényezésen nagy valószínűséggel foltok fognak kialakulni még a mosás után is. Ugyan ez igaz, a gyakori őszi esőzések után a vízcseppekbe ragadt homokszemcsékre is.

 

-

Minthogy már cikkünkben említettük a sárban jelenlévő homokszemcsék komoly károkat okozhatnak a karosszéria fényezésében. Emiatt, amikor próbálunk megszabadulni tőle lehető legkevesebbet érjünk a karosszériához.

 

Na de, hogyan is lehet így eltávolítani a szennyeződést?

-

Egyrészt célszerű, ha valamilyen védőbevonattal látjuk el az autónk, ez lehet akár nano technológiás carnauba viasz, vagy valamilyen kerámia bevonat a lényeg, hogy víztaszító réteget képezzen közvetlen a lakkozott felületen. A plusz réteg hatásosan nyújt védelmet a mikroszkopikus homokszemcsék által okozott foltosodástól, valamint a sarat sokkal könnyebben lehet eltávolítani. A leghatásosabb fegyver a sár eltávolítására a Mud Remover. A készítmény kifejezetten a sár könnyed eltávolítására lett kifejlesztve. A szer fellazítja a sáros szennyeződéseket így az már dörzsölés nélkül eltávolítható egy magasnyomású mosó segítségével. A kiszerelés előnye, hogy használatra kész, keveréssel/hígítással nem kell bajlódnod. Miután lemostad a Mud Removert folytathatod az autód samponos mosását, és végezetül nyugodt szívvel szárazra törölheted egy autótörölközővel mert a homokszemcsék többé már nem fognak gondot okozni neked. 

 

-

Végezetül kijelenthetjük, hogy ősszel és tavasszal, amikor hidegebbek a napok az autómosás bizony nyűg, de még mindig ez a leghatásosabb megoldás, hogy autónk állagát, és értékét minél tovább megőrizhessük.

Kapcsolódó bejegyzések

Kapcsolódó termékek

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!