SÁRRAL SZEMBEN!

2020. október 9.
Talán nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy az autóápolás is olyan, mint bármelyik másik kapcsolat az életünkben: Ha törődsz a járműveddel, az többszörösen meghálálja azt, más hangulatban ülsz be, ha az szép tiszta, a fényezés csillog-villog. Az alábbi cikkben, tippeket-tanácsokat adunk, hogy hogyan tudd szakszerűen ápolni a járműved ősszel, különös figyelmet szentelve a sár és a vízcseppek által összegyűjtött homok kíméletes eltávolítására.
SÁRRAL SZEMBEN!

Először is fontos tisztázni, hogy mit jelent számodra a járműápolás?

-

Ha számodra ez a gépi mosósban történő autómosást jelenti, akkor fölösleg is tovább olvasnod. Viszont, ha számodra fontos a járműved kíméletes tisztítása, ápolása, akkor ez a cikk Neked szól.

Mi az, amivel ősszel biztosan találkozik az autód? A járművek egyik ősellenségével, a SÁR-ral.

-

Ahhoz, hogy megértsük, hogy miért az autónk fényezésének ez az egyik főellensége, nézzük meg, hogy mi is pontosan a SÁR. A sár a wiki szótár megfogalmazása szerint felázott föld; víztől lággyá, híggá, ragadóssá vált, főleg eső áztatta talaj. A talaj fő alkotó eleme a homok, ami az egyes kőzetek apróra töredezéséből keletkezett. Ezek az apró homokszemcsék mint a smirglipapír bánnak az autód lakkrétegével, ha megpróbálod letörölni, szivaccsal dörzsölni.

Tévhit, hogy a tiszta víz elegendő a rászáradt sár maradéktalan eltávolítására.

-

Az ősszel szinte biztos, hogy járműved valamilyen szinten találkozni fog a sárral. Az ideális az lenne, ha azonnal lemosnád a sarat a járművedről, de valljuk be ez nem túl életszerű. Viszont, ha nem mosod le időben, hanem hagyod, hogy a sár rászáradjon a karosszériára, akkor a fényezésen nagy valószínűséggel foltok fognak kialakulni még a mosás után is. Ugyan ez igaz, a gyakori őszi esőzések után a vízcseppekbe ragadt homokszemcsékre is.

-

A kíméletes járműápolás egyik kulcsa, a minél kevesebb mechanikus behatás. Jelen esetben a sárral kapcsolatban ez azt jelenti, hogy úgy távolítsuk el a sarat, legyen az akár friss, vagy rászáradt, hogy a lehető legkevesebbet érjünk a karosszériához.

Hogyan tudjuk a minél kevesebb mechanikai behatást elérni?

Egyrészt célszerű, ha valamilyen védőbevonattal látjuk el az autónk, ez lehet akár nano technológiás carnauba viasz, vagy valamilyen kerámia bevonat a lényeg, hogy víztaszító réteget képezzen közvetlen a lakkozott felületen. A plusz réteg hatásosan nyújt védelmet a mikroszkopikus homokszemcsék által okozott foltosodástól, valamint a sarat sokkal könnyebben lehet eltávolítani.

-

A leghatásosabb fegyver a sár eltávolítására a Mud Remover. A készítmény kifejezetten a sár könnyed eltávolítására lett kifejlesztve. A szer fellazítja a sáros szennyeződéseket így az már dörzsölés nélkül eltávolítható egy magasnyomású mosó segítségével. A kiszerelés előnye, hogy használatra kész, keveréssel/hígítással nem kell bajlódnod. Miután lemostad a Mud Removert folytathatod az autód samponos mosását, és végezetül nyugodt szívvel szárazra törölheted egy autótörölközővel mert a homokszemcsék többé már nem fognak gondot okozni neked.  

Az alábbi videó jól szemlélteti, hogy mennyi kosz marad azon a felületen, amit nem kezeltünk előzetesen Mud Remover-rel.

Végezetül kijelenthetjük, hogy ősszel a hidegebb napok beálltával az autómosás bizony nyűg, de még mindig ez a leghatásosabb megoldás, hogy autónk állagát, és értékét minél tovább megőrizhessük.Október

Ne felejts el ránézni újonnan bevezetett napi ajánlatainkra!

Blogban felsorolt termékek:

Kapcsolódó bejegyzések

Kapcsolódó termékek

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 16.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!