Szeretné 2 év múlva is szépnek látni a bőrülést?

2019. december 6.
Ritka a sok éves használatot megélt, mégis szép állapotú bőrgarnitúra, bőrülés vagy bőrkabát. Pedig egy megfelelően ápolt, karbantartott bőrtárgy értékálló darab: sok más anyaggal ellentétben kifejezetten jól bírja a mindennapos strapálást és az idő vasfogát is.

Miért látni mégis jobb napokat látott, értékét vesztett, megcsúnyult bőrbútort? Ahhoz, hogy a kérdésre választ adhassunk, először nézzük meg, mi is történik a bőrrel a felhasználása után.

Mi történik a bőrrel az idők során?

-Kiszárad
A nem megfelelően karbantartott bőrülés, bőrbútor egy idő után hajlamos kiszáradni, különösen, ha alacsony páratartalmú helyen áll. Télen, fűtési időszakban a legtöbb lakás ilyen, ahol nem párásítanak.

Érezte már száraznak az arcbőrét? Feszül, húzódik, kirepedezik, hámlik, súlyosabb esetben ki is sebesedik. A feldolgozott bőrrel pontosan ugyanez történik, ahogy lassan elveszti a nedvességtartalmát. Kiszárad, és elkezd repedezni.

-Ártalmas hatások érik
A legfontosabb megemlítendő bőrkárosító az UV-sugárzás, a napfény. A feldolgozott bőrön nyilvánvalóan nem alakulhat ki bőrrák, de az állagát, megjelenését, színét a tartós napsugárzás biztosan rontani fogja.

Nem szabad elfeledkezni a hőmérsékletváltozások károsító hatásairól szem.

-Piszkolódik
A legkülönfélébb zsíros vagy poros, vagy rosszabb és gyakoribb esetben egyszerre zsíros és poros szennyeződések rakódhatnak le a felületre. Különösen fájdalmas ilyesmit látni egy világos színű vagy fehér bőrön.

Ha a bőr már elkezdett repedezni, a különféle szennyeződések még könnyebben megragadnak rajta.

-Elveszti a fényét, puhaságát
Kiszárad, kopik, piszkolódik – és emiatt egy idő után azt veszi észre, hogy már közel sem olyan kellemes ránézni a bőrre, vagy megérinteni azt, mint újkorában volt. Sokszor persze olyan lassú a változás, hogy fel sem tűnik addig, amíg ismételten meg nem kapja a bőr a szükséges gondoskodást.

Hogyan lehet sokáig fenntartani a bőr kifogástalan állapotát?
A legfontosabb, hogy vigyázzon rá! Teljesen magától értetődő dolgokra gondoltunk: ne használja a bőrkanapét napozóágynak, ne kocsi bőrülésén próbálja ki hazafelé menet az új késkészletet, ne öntsön rá sósavat, ne gyújtsa fel stb..

Ha véletlenül túl sok nedvességet kap, elázik a bőr, lassan, szobahőmérsékleten, jól szellőző helyen szárítsa meg, ne használjon hajszárítót vagy hősugárzót. A bőr képes megnyúlni, összezsugorodni viszont nem szokott: ezért párásabb vagy kifejezetten nedves környezetben nagyon vigyázzon arra, hogy ne nyújtsa meg. (Kivéve persze, ha egy szűk bőrcipőt készül bejáratni.)

Ne csomagolja műanyagba, a kikészített bőrnek is fontos a megfelelő szellőzés!

Ha ezek stimmelnek, a megfelelő ápolószerek használatával szinte örökéletű lehet bármelyik valódi bőrből készült tárgy.

1.  Tisztítás
Először meg kell tisztítani a bőrt a rákerült szennyeződésektől. Ezt a legjobb víz- és szappanmentes módszerrel tenni, hogy biztosan megmaradjon a bőr eredeti rugalmassága és puhasága.

2. Ápolás
Ha tiszta a bőr felülete, ideje, hogy megkapja a szükséges kényeztetést. Az ápolószer feladata, hogy segítsen helyreállítani a bőr természetes nedvességtartalmát, szépségét, rugalmasságát.

3. Védelem
Az így helyreállított bőrt nem árt megvédeni a később érkező hatásoktól sem. A bőr felülete vízlepergetővé válik, és védett lesz a rákerülő olaj és víz okozta elszíneződésektől, foltoktól is. Fontos a megfelelő UV védelem is: ahogy saját bőrére naptejet tesz, az autó bőrülésére UV-védelmet is biztosító ápolófolyadékot tegyen.

3 az 1-ben bőrápolás
A Standard bőrápoló csomag 3 tagja pontosan a fentieket tudja: az első tisztít, a második ápol, a harmadik védelmet ad. A kialakuló védőréteg miatt nincs szükség a folyamat gyakori ismételgetésére, ezért egy ilyen csomag egy átlagos háztartásban nagyon hosszú ideig elég.

A technológia vízmentes, kényelmes és hatékony!

Óvja meg értékes bőrtárgyai szépségét, puhaságát, értékét – azokat a tulajdonságait, amelyek miatt egykor kiválasztotta az anyagot.

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!