TALMA TITKA

2021. július 8.
Cikksorozatunkban Talmácsi Gáborral, a Moto GP mindmáig egyetlen magyar világbajnokával beszélgettünk a nevével fémjelzett Motoline márkáról, valamint sok érdekességet tudhattunk meg az építés alatt álló új hajdúnánási Moto GP pályáról és Talma titkos szenvedélyéről is lerántjuk a leplet.

Lehettem volna akár síugró versenyző is!

Édesapám versenyszerűen űzte a síugrást, és amikor abbahagyta megpróbálkozott a motorversenyzéssel. Én már a motorozás világába születtem bele, és amikor négyéves lettem, kaptam tőle egy saját keze által épített motorkerékpárt. Öcsémet és engem is magába szippantott a motorversenyzés világa. Volt idő, mikor mindketten a Moto GP -ben versenyeztünk. Én 125 köbcentis, Ő a 250 köbcentis kategóriában, majd a Superbike versenysorozatban. A Talmácsi családról elmondható, hogy vérbeli motoros család vagyunk.

-

Én akkor szeretek vezetni, érzem magam komfortosnak, ha körülöttem tisztaság és rend van.

Az ötlet, hogy legyen egy kifejezetten motorosok igényeinek megfelelő tisztító és ápoló szer termékcsalád, az előbb említett motorversenyzői múltamból fakad. A versenysportban a motorokat nagyon ritkán tisztítják vízzel, szinte csak akkor, ha esetleg egy esős futam alkalmával saras lesz a motor. A versenysportban azt tapasztaltam, hogy a kezdő szerelők és mérnökök elsődleges feladata a versenyzők gépeinek takarítása. Ez elsőre derogálónak hathat, de ez azért fontos, mert ez segít nekik átlátni, és megérteni a különböző alkatrészek, motorbeállítások működését, esetleges hibáit.

-

A magyar utakon körülbelül 300.000 aktív motoros van és közel 1 millió regisztrált motorkerékpár. De amíg egy autót egyszerűen el lehet vinni egy gépi-, vagy önkiszolgáló autómosóba és az ápoláshoz is rengeteg szer kapható, addig a motor mosása sokkal nagyobb odafigyelést igényel és csak nagyítóval lehet megtalálni az áruházak polcain a számukra megfelelő tisztító és ápoló szereket. A „hétköznapi” motorosok saját maguk szeretik tisztítani és ápolni a motorkerékpárjukat, és számukra nagyon fontos, hogy a motorjuk minden körülmény között csillogjon-villogjon. Erre kínál megoldást a Motoline termékcsalád.

Hiszem, hogy tiszta motor jobban megy, a versenypályán és a közutakon is!

A különböző felületek tisztítása és ápolása a motoron más-más tulajdonságú terméket igényel. A Motoline termékcsalád megszületését hosszas fejlesztés előzte meg, ebben partner az autóápolási piacon széles termékpalettával jelen levő Lotus Cleaning volt. Sikerült egy olyan széles termékpalettát összeállítani, amelyek segítségével a motor teljeskörű tisztítása és ápolása megoldható kompromisszumok nélkül.

-

Fontos, hogy a motorosok saját maguk tisztítsák és ápolják a motorjukat!

Egyrészt a motorod állapotáról kapsz naprakész visszajelzést. Mert a takarítás alkalmával láthatod például, hogy van-e esetleges olajszivárgás, mennyire feszes a lánc. Másrészt a biztonságot is növeli. Mert a tiszta tükörben jobban látsz, és a tiszta lámpabúráknak köszönhetően hamarabb észrevesznek.

-

Egy motorosnak a sisak kényelme és tisztasága a legfontosabb!

Sokan a motorozás végeztével, a motoros kesztyűiket simán csak beleteszik a sisakjukba, és úgy tárolják. Vagy a motorozás végeztével a bukósisakot felteszik a visszapillantó tükörre. Ezzel azt érheted el, hogy a sisakod bélése, ami a fejeddel érintkezik kapcsolatba kerül a koszos, izzadt, büdös, bogaras kesztyűvel vagy visszapillantótükör-borítással. Valljuk be ez nem túl higiénikus. A sisak egy olyan terület, ahol nagyon fontos a tisztán tartás, fertőtlenítés. Egy büdös sisak az egész motorozást el tudja rontani.

 

-

Cikksorozatunk következő részében az épülő hajdúnánási Moto GP pályáról tudhatunk meg olyan titkot .

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!