TE HOGYAN VÉDEKEZEL?

2021. május 14.
Tudtad, hogy a tavalyi évben összesen 540 gépjárművet, azon belül 346 személygépkocsit tulajdonítottak el Magyarországon? És azt tudtad, hogy toronymagasan Budapest vezet az autólopások számában? Mit tehetsz, hogy megvédd a járműved az illetéktelen kezektől? Cikkünkben bemutatjuk Magyarország egyik legnevesebb autóvédelemmel foglalkozó vállalkozásának segítségével a hazai piacon kapható védelmi berendezéseket.

A Skyguard 1994-es alapítása óta az autóvédelem rengeteg változáson ment keresztül. A rendszerváltozás után a legelterjedtebb védelem a különböző kialakítású kormányzárak voltak. Ezek az eszközök nem akadályozták meg a lopást, ha elszánt volt a tolvaj, de jelentősen megnövelték az autó lopásához szükséges időt. Ez az idő sokszor aranyat ért, mert megnőtt a lebukás veszélye.

-

A gépjármű védelem következő lépcsőfoka, a különböző helyen elhelyezett rejtett kapcsolós védelem volt. Ez a módszer az autó indítását gátolja meg, hasonlóan a gyárilag beépített immobilezerhez. Hátránya, hogy ha az utastérbe van beépítve a kapcsoló akkor a tolvaj könnyen kikutathatja, vagy ha ismeri az adott típus elektronikáját, akkor simán kikerülheti.  

-

Az ezredforduló előtti sláger terméke a távirányítással aktiválható hangos riasztók voltak. Biztosan mindenki találkozott már az éjszaka közepén hangosan szirénázó és villogó autóriasztóval. De hiába a visító hangjelzés az ingerküszöbünket már nem lépi át, így körbe sem nézünk, hogy valóban történik e rablás. A rendszer hibája a gyakori fals riasztás.

-

 A hangos riasztók továbbfejlesztett változata a néma riasztó. A rendszer GSM vagy GPS hálózat segítségével tudja nyomon követni vagy jelezni a tulajdonos számára a rablási kísérletet, szinte azonnal. Sajnos a rendszer nem minden esetben tudja megakadályozni a lopást, de nagyban segíthet a későbbi megtalálásban. Sajnos ez a védelmi rendszer is kijátszható, hiszen a rendszer rádiófrekvenciás kommunikációt használ, és az adás a fekete piacon beszerezhető eszközök segítségével zavarható, blokkolható.

-

Láthatjuk, hogy rengeteg módszer létezik az autó védelme érdekében és nagyon sok cég versenyez az ügyfelekért. Napjainkban az autótulajdonosok egyre inkább az innovatív, komplex megoldások/szolgáltatások iránt érdeklődnek.

Szinte minden autótulajdonosnak van már okostelefonja, amit állandóan magánál is tart, rendszeresen ránéz. Ezért a gépjárművédelemhez szükséges azonosítás is a korábban használt fizikai kártya helyett már egy telefonos alkalmazássegítségével lehet végrehajtani. A Skyguard Smartkey nevű mobilalkalmazása a 24 órás gépjárművédelem mellett egyéb plusz kényelmi szolgáltatásokat is tartalmaz.

Intelligens parkolás

Ilyen az úgy nevezett intelligens parkolás, ami abban különbözik a többi parkolási applikációtól, hogy nem a telefon helyzete szerinti lokációt nézi, hanem a leparkolt gépjármű valós helyzetét. Az alkalmazás kijelzi a parkolási zóna számát így nem kell automatát hajkurászni, csak rá kell kattintatni. A esetleg elfelejtettünk parkolást indítani, akkor a  rendszer a parkolást követően 4 perc múlva egy figyelmeztető „Push” üzenetet küld, hogy figyelmeztessen. Automatikusan hosszabbít, ha tovább parkolunk, mint a 4 óra és leállítja, ha elindulunk. Rengeteg bosszúságtól és anyagi kártól szabadulhatunk meg.

MatricaŐr

A szolgáltatással kiszámolhatjuk, hogy nekünk az éves megyei vagy éves országos matrica éri meg. Megtervezhetjük az útvonalunkat és kiszámolja, hogy milyen matricákra lesz szükségünk. Figyelmeztet a matricák lejárta előtt és jelez, ha olyan fizetős útszakaszon járunk, ahol nincs érvényes matricánk. A rendszer megbízhatóságában annyira biztosak, hogy bírsággaranciát vállalnak rá.

Azonnali Rendvédelmi intézkedés

Ha megtörténik a baj, és feltörik az autót, akkor a rendszer azonnal jelzi a rendvédelmi szervek felé, plusz a cég saját egysége is a helyszínre siet.

Kedvezményes üzemanyagkártya

A Skyguard ügyfelei kedvezményesen tankolhatnak a kijelölt töltőállomásokon.

Te melyik védelmi rendszerben bízol? Neked van valami plusz védelmed a gyári megoldások mellett? Várjuk a hozzászólásod a cikk alján.  

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!