TIPPEK ÉS TRÜKKÖK A KLASSZIKUS AUTÓK ÁPOLÁSÁHOZ

2021. február 5.
Gondolom soha meg se fordulna a fejedben, hogy a klasszikus kedvenced egy gépi autómosó karmai közé lökd, vagy hogy a háztartásban használt tisztítószerekkel ápold. Az autógyűjtők pénzt és időt nem spórolva foglalkoznak kedvenceikkel. Kezdve a restaurálással, hogy minden korhű legyen, majd a konzerválással, hogy mindig úgy nézzen ki, mint ha épp most jött volna le a gyártósorról. Jelen cikkünkben tippeket adunk, hogy klasszikus kedvenced megjelenése mindig a legjobb formáját mutathassa.

-

A klasszikus autók fényezését nagyon nehéz a mai körülmények között reprodukálni. Szinte vagy már nem is léteznek a korabeli vegyszerek vagy ritka, mint a fehérholló. Régen egykomponensű (1K) bevonatot vittek fel a járművekre szemben a ma használatos kétkomponensű (2K, alap + edző + hígító) festék, filler bevonattal.

-

Csak kézzel szabad mosni!

Sok gyűjtő lepellel óvja kedvencét, a tárolás alatt és ezért nem szükséges a heti rendszerességgel történő mosás. Ám ha találkozóra visszük vagy éppen egy élmény autózás után leállítjuk a garázsba szükség van az alapos ám kíméletes mosásra. Ha van egyetemes állítás, amiben minden klasszikus autó gyűjtő egyetért az, hogy csak kézzel szabad mosni. Mi a Lotus Cleaningnél nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy az autó kézzel történő kezelése a lehető legkíméletesebb módja a mosásnak, ápolásnak.

-

Mindig prémium minőségű tisztító és ápoló szerekkel dolgozz!

Egy klasszikus autó akár oldtimer vagy youngtimer különleges törődést igényel. Speciális, kifejezetten öreg autókra kifejlesztett szereket, valamint a törlésnél extra puha mikroszálas kendőket/törölközőket használj. Így elkerülhető, hogy sérülést okozz a kényes lakkozásban.

Óvatosan políroz!

Mielőtt a fakó, matt fényezés polírozásához fogsz, járj el nagyon körültekintően. Először is meg kell határoznod, hogy mekkora a festékmélység a karosszérián. Húzd végig rajta az ujjad és ha úgy érzed, hogy érdes a felület akkor autókozmetikai gyurma segítségével varázsold simává, pormentessé azt. Gondosan maszkold le az autó kényes részeit. Majd következhet a többlépcsős polírozás. Első lépésként a finom, majd a közepes és a durva karcok eltávolítása a következik.

-

Ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább szakemberre bízd!

Ahány fényezés annyi féle képen viselkednek, nem lehet ugyanazokkal a szerekkel dolgozni. Egy dolog biztos, hogy rengeteg pénzbe kerülnek a minőségi eszközök. Arról nem is beszélve, hogy nagyon könnyen jelentős kárt okozhatunk, ha nem értünk hozzá. Azt tanácsoljuk, hogy ha nem értesz a polírozáshoz, akkor bízd szakemberre, aki nagy valószínűséggel minőségi munkát fog végezni a szeretett járműveden.

-

Ne feletkezz meg a krómfelületekről!

Hiába ragyog a fényezés, ha a megmattult króm elemek elviszik róla a fókuszt. Használj a króm részekre speciális fényesítő és ápoló szert, hogy eltüntesd az oxidációs nyomokat illetve, hogy ragyogóvá varázsold azokat.

-
 

Vigyél fel tartós védelmet!

Utolsó mozzanatként vigyél fel az autódra valamilyen természetes Carnauba viasz tartalmú védőbevonatot, hogy tartós védelmet biztosít. Egyrészt még csillogóbb lesz az autód, másrészt védettebb lesz az UV-sugárzással szemben, illetve a vizet is taszítani fogja.

Tekintsétek meg, hogy hogyan is történik a fent leírtak a műhelyünkben. Egy ma már klasszikusnak mondható Lada 2105-ön végeztünk korrekciós polírozást, majd láttuk el védőbevonattal.

-

-

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 16.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!