A ROVAROK BOSSZÚJA

2021. április 22.
Lassan, de biztosan melegszik az időjárás, és a meleg idővel előbújnak a járművekkel közlekedők ősellenségei a rovarok. Ilyenkor egy-egy utazás alkalmával is tömeggyilkossá válhatunk, és mindent beboríthatnak az elgázolt rovartetemek. Mindegy, hogy nagyok, kicsik, mind egyformán idegesítőek, különösképpen, ha a maradványaik a jármű karosszériáján landolnak. Ha nem szeretnéd, hogy maradandó károkat okozzanak a fényezésben, akkor ez a cikk Neked szól!

Tavasz kezdetétől az ősz végéig, az országúton és autópályán tucatszámra kenődnek fel rovarok a járművekre majd a rovarmaradványok, és azok különböző nedvei rászáradnak a karosszériára.

-

De ez miért is olyan nagy baj?  

Egyrészt egyesek gondolkodás nélkül izomból esnek neki a rovartetemeknek, és ezzel karcokat okoznak a karosszérián, és így maradandó sérülések keletkeznek a fényezésben. Másrészt van, aki nem foglalkozik vele és rajta hagyja napokig akár hetekig, de ezzel azt éri el, hogy a rovartetemek beleégnek a lakkozásba, így csúfítva el a fényezést. De vannak akik előre gondolkodnak és a megelőzéssel kezdik.

-

Hogyan lehet ezt megelőzni?

Csak egy módszer nyújt 100%-os védelmet, ha nem jársz ilyenkor az autóval, de ez ugye szóba sem jön. De a viccet félretéve, az egyik biztos módszer, ha valamilyen védőréteget viszel fel az autódra, akár többet is.  

Ezek a védőréteg láthatatlan pajzsként védik a kezelt karosszéria elemet, valamint semlegesíti a rovarmaradványok által hátrahagyott maró testnedveket. Megakadályozza, hogy a tetemek behatoljanak a védőréteg alá és kárt okozzanak a fényezésben.Szakértőink azt tanácsolják, hogy minél több védőréteg legyen az autón, így a rovarmaradványok testnedvei nehezebben és ami fő lassabban tudnak eljutni a lakkrétegig. Így első lépésként egy karnauba alapú viaszvédőréteget vigyél fel a teljes karosszériára, majd erre vidd fel a bogárvédő pajzsot az autód elejére, visszapillantó tükör házakra.

Hogyan kell használni?

Semmi nem tart örökké, így a bogárvédő pajzsok sem, sőt nem is szabad egy hétnél tovább azt fenn hagyni. Ha tudod, hogy egy hosszabb út áll előtted, akkor permetezd be az autód elejét valamilyen bogárvédő pajzzsal, majd várj addig, amíg a folyadék megszárad és már indulhatsz is. Egy hét múlva a szokásos autómosás alkalmával alaposan mosd le.

-

Mi a megoldás a szélvédőre tapadt bogarak ellen?

Sok rovaroldószer képes feloldani a rovartetemeket a szélvédőről, vagy a kocsi orráról, de ezekkel a szerekkel csínján kell bánni, mert jellemzően agresszív, környezet- és egészségkárosító vegyszerek, illetve egyes típusok a fémből készült és lakkozott felületeknek is árthatnak. Itt is többféle megoldás létezik. Ha itt is a megelőzés híve vagy, akkor valamilyen kerámia szélvédő bevonat lesz a te választásod. Egyrészt nagyfokú vízlepergető hatást kölcsönöz, másrészt sokkal könnyben tudod majd lemosni a rovarmaradványokat.

Végezetül itt egy tanács minden autósnak Al Capone-tól, ami a rovartetemekre is érvényes:

„Szabadulj meg a tetemektől minél gyorsabban”

-

Bloghoz kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó bejegyzések

Ingyenes Szállítás

LOTUS Cleaning csomagod 18.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítjuk házhoz

RÓLUNK

Információk

KÜLFÖLDI PARTNEREINK

Európában

100% elégedettségi garancia

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát!