Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LOTUS CLEANING BLOG

Érdekességek, tanulságos történetek, színes hírek Magyarországról és a nagyvilágról, tájékozódj te is a Lotus Cleaning oldalán a legfrissebb és aktuális cikkekből.
Lassan itt az ideje, hogy téli kerekeidet felváltsa a nyári- Pár jó tanács, hogyan tárold el helyesen!

Lassan itt az ideje, hogy téli kerekeidet felváltsa a nyári- Pár jó tanács, hogyan tárold el helyesen!

Nyári kerekeid felszerelésével mindenképpen várd meg míg az időjárás eléri az állandó 7 fokot. Fontos az időzítés, ugyanis, ha túl korán vagy túl későn cseréljük le kerekeinket, az bizony nagy kárt tud okozni benne. Azonban nem csak ezektől a tényezőktől függ kerekeink élettartama. Fontos a megfelelő tárolás, de a folyamathoz hozzátartozik a felnik letisztítása is.  A hő, az UV, a környezetnek való kitettség jelentősen befolyásolja a gumiabroncsok öregedési folyamatát, de megfelelő ápolással és tárolással meghosszabbíthatjuk a gumiabroncsok élettartamát. Itt van egy kis segítség lépésről, lépésre, hogyan is veheted elő szinte újként az eltett télikerekeket, amikor beköszöntenek a fagyok. 

Vannak, akiknek nincsen lehetőségük otthon helyet találni a lecserélt kerekeknek, de nagy számba vannak azok is, akik otthon teszik el őket. Mindkét esetben gondos odafigyeléssel tegyük el őket, hogy ne érhessen bennünket kellemetlen meglepetés az elővételkor. Több lépésben bemutatjuk, hogyan is zajlik helyesen ez a folyamat.

Vedd fel a harcot a porral szemben!

Vedd fel a harcot a porral szemben!

Szelesen indult az idei tavasz. Egyelőre a napsütést kíséri még enyhe szellők, amik sokszor port is hoznak magukkal. Ezt legtöbbnyire autónkon vesszük észre. Az autóra rakodott por nem túl szépen fest, de nem csak esztétikailag hat az autónkra és annak fényezésére. 

REPÜL A ROZSDA KI TUDJA, HOL ÁLL MEG?

REPÜL A ROZSDA KI TUDJA, HOL ÁLL MEG?

Lehet az autód vadonatúj, amit most vettél át a szalonban, lehetsz te egy hétvégi sofőr, aki csak jeles napokon használja az autóját, vagy igazi autófanatikusként hetente tisztítod a kedvenced, van egy olyan dolog, amivel a járműved találkozik, ha kell, ha nem.

HOGYAN ÚSZHATOD MEG SZÁRAZON?

HOGYAN ÚSZHATOD MEG SZÁRAZON?

Mit csináljon az az igényes autótulajdonos, aki inkább önmaga szereti tisztítani járművét de nincsen nagynyomású mosója, a körülmények miatt nem tud a „két vödrös” technikával samponos, szivacsos mosást csinálni se slaggal öblíteni, de szeretné, hogy az autója szép tiszta és ragyogóan csillogó legyen? A gépi kefés autómosó természetesen szóba sem kerülhet, és önkiszolgáló autómosóba sem szeretne menni?! Számukra a megoldás a víz nélküli autómosás vagy másnéven száraz mosás (angolul : Waterless car wash) !

5 TUTI TIPP AZ OTTHONI KERÉKTÁROLÁSRA

5 TUTI TIPP AZ OTTHONI KERÉKTÁROLÁSRA

Mit tegyünk az autóról leszerelt nyárikerekekkel? Egy kvízműsorban ez lehetne az egymillió forintos kérdés. A hő, az UV , a környezetnek való kitettség jelentősen befolyásolja a gumiabroncsok öregedési folyamatát, de megfelelő elrakással és tárolással meghosszabbíthatjuk a gumiabroncsok élettartamát.

MIT VEGYEK EGY AUTÓMÁNIÁSNAK KARÁCSONYRA?

MIT VEGYEK EGY AUTÓMÁNIÁSNAK KARÁCSONYRA?

Azt leszögezhetjük, hogy a férfiak többségének nagyon nehéz ajándékot venni. Gyerekkorukban még ott vannak a kedvenc szuperhősös termékek, konzol játékok, legokészletek. De mi a helyzet akkor, ha a megajándékozott már egy felnőtt férfi?! Tudjuk, hogy nem könnyű feladat, de nem lehetetlen neki örömet szerezni.

HOGYAN KELL TISZTÍTANI ÉS KARBANTARTANI A BŐRCUCCAID?

HOGYAN KELL TISZTÍTANI ÉS KARBANTARTANI A BŐRCUCCAID?

Melyik az a ruházati cikk, amelyet szinte minden férfi ( és hölgy ) szeret? Nem más, mint egy jó bőrkabát. A bőrkabát egy igen drága ruhadarab, ami rendszeres törődést követel viselőjétől. A borhoz hasonlóan a bőrkabát is az eltelt korral folyamatosan „érik”. Ám annak érdekében, hogy a lehető legjobban nézzen ki, legyen az új vagy régi bőrkabát, fontos, hogy egy kis időt szánj azok tisztítására és karbantartására, és megtanuld a különböző bőrtípusoknak megfelelő bőrápolási és bőrtisztítási módszereket. A bőr kényes anyag, nehéz vele bánni.

Cikkünk segítséget nyújt abban, hogy hogyan tisztítsd és tartsd karban a bőrkabátod, mert nincs jobb dolog, mint a tiszta bőr érzése.

 

ÉS TE, HOGY SZÁLLÍTOD A KARÁCSONYFÁD?

ÉS TE, HOGY SZÁLLÍTOD A KARÁCSONYFÁD?

Nincs is szebb pillanat, mint amikor az egész család összegyűlik a csodásan feldíszített karácsonyfa körül. A karácsonyfa az ünnepek alatt kitüntetett helyet foglal el az otthonunkban. Alatta sorakoznak a szépen becsomagolt ajándékok, kellemes illata belengi az egész helyiséget. Ugye a gyerekeknek azt a legendát mesélik, hogy a karácsonyfát a Jézuska hozza, de sajnos Mi felnőttek tudjuk, hogy ez nem igaz, pedig milyen jó volna. Sokan már műfenyőt állítanak, részben környezettudatosságból, részben praktikussági okokból. De akkor is az igazi fenyőt semmi nem pótolhatja. De hogyan tudjuk biztonságosan eljuttatni a fenyőfaárustól az otthonunkig a kiválasztott fát anélkül, hogy kár keletkezzen az autónkban?

NEM CSÚSZTÁL LE MÉG SEMMIRŐL!

NEM CSÚSZTÁL LE MÉG SEMMIRŐL!

Kimaradt ajándék, utolsó pillanatos vásárlás? Segítünk, hogy időben a fa alá kerüljenek!

TIPPEK A TÉLI AUTÓÁPOLÁSHOZ

TIPPEK A TÉLI AUTÓÁPOLÁSHOZ

Nyugodtan kijelenthetjük, az elmúlt napokban igazi farkasordító hidegek voltak. Szinte minden nap szállingózik valami, és a közútfenntartó is bőszen síkosság-mentesít. Sokan úgy vélik, hogy teljesen fölösleges télen autót mosni. Pedig ez az egyik legnagyobb bűn, amit egy járműtulajdonos csak elkövethet az autója ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miért elengedhetetlen a téli autómosás. Bemutatjuk, hogy mikre kell különösen odafigyelni, hogy megóvjuk magunkat a további kellemetlenségektől, Illetve megcáfolunk pár tévhitet.